18. dec 2014 15:20
Tako, enodnevni izlet na predbožični Dunaj je mimo.
Si ne predstavljam it v takšno gnečo z avtom. Res je bilo ogroooomno naroda.
Prvi postanek v Schönbrunn-u, sledil je ogled mesta, kuhanček, vrste pred wc-ji, obisk muzeja Madame Tussauds (kdor je želel), ogled lučk in povratek domov.
Kuhano vino je okusno, v Ljubljani letos še nisem pila dobrega na stojnicah, res je pa drago. Stane 4 eur in skodelica 3 eur, za katero potem dobiš denar nazaj, če jo vrneš, v nasprotnem jo obdržiš.
Bil je lep izlet, novo doživetje.
Edino naš vodič je bil slab, ko smo se pogovarjali s potniki iz drugega avtobusa, so bili pa neverjetno zadovoljni. To je spet kot naletiš, a na koncu sem obdržala v spominu videno in doživeto.
MARTAQ je napisal/a: |
Pogrešam pa nekaj v Ljubljani. Namreč, na Dunaju in tudi v Nemčiji, kjer sem bila v predbožičnem času, dobiš kuhančka v kozarcu, ki si ga lahko vzameš za spomin (če ti je to všeč). Seveda plačaš. V Ljubljani ga dobiš pa v plastičnem kozarčku. |
V Ljubljani so tudi pričeli deliti keramične skodelice, žal niso prav nič lušne, vsaj meni ne in če se ne motim, so še brez ročaja. Tečno pa, ko prideš do stojnice, pomliš natakarju skodelico za vino, on ti pa natoči v plastični lonček ...
anka