22. maj 2008 14:07
Pozdravljeni,
tudi jaz se ubadam že tri leta od kar imam vrt, s tem. Prvo leto so mi požrle vso solato - vsaj 150 sadik, in 25 čebulc gladiol, pa še kaj drugega.
Na srečo mi je tam, kjer sem solato sejala (da jo je bilo večje količine), vsaj ostala za sproti, ostalo je šlo....
Prvo leto sem pa dobila en bel prašek, ki je posuje okoli posajene solate. Je huda karenca in še pomagalo ni prav dosti.
V Slogi sem prosila za za prašek, vendar so mi razložili, da ga oni ne prodajajo več, ker je preveč strupen. Dobila sem nek prašek umazano zelene barve, ki se raztopi v vodi. Ko sadiš, v luknjo zliješ malo te raztopine, posadiš in potem še vse skupaj zaliješ. Moram reči, da mi je ostala vsa solata. In to naj bi bil "neškodljiv" strup, v kolikor je to lahko. .
Poskusila sem tudi s krompirjem. Prvič sem jih res dobila veliko, drugič pa ne več. Sem pa letos dobila en velik krompir (zgleda da je en mahhen ostal v zemlji pred tremi leti - ker po temnismo več sadili krompirja), ko sem štihala. bil je ves pojeden od strun - v njem pa niti ene. Krompir na sredi je bil prav oranžen.
Strune še imam v vrtu - baje se jih lahko znebiš v celoti, če vso zemljo zamenjaš..., vendar moram reči, da od kar imam ta prašek mi vsaj solata ostaja.
lp
smrkolina