Zakaj?

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. maj 2008 18:07

dragička je napisal/a:
P.S. Vendi, kam bi te pa človek dal? Premišljujem in zlagam kockice, ampak mi nikamor ne pašeš. Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 22. maj 2008 13:44:13
Dragička, ne ga svirat. Kam bi dala Vendelino? Nikamor, tu pri nas mora ostati! (saj vem, da nisi mislila v tem smislu, medtem je Vendelina tudi že odgovorila) V glavnem, tak unikat rabimo me, vsestranske gospodinje tu, na Kulinariki......marjančki in janezki naj se pa kar sami čohajo po glavi... mamaF - Mojca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. maj 2008 18:14

In Vendy zanima tudi kulinarika tujih držav, pa čeprav samo za pol ure, kajne?

Vendy, next time pa Francozi vabijo na čokolado in konjak....isti kraj.

Ja, toje vendelino je težko popredalčkat, kot je rekla mamaF, naj kar tu ostane, na Kulslo.

Mamamia

mamamia

srcektorta  

član od: 13.5.2008

sporočila: 153

22. maj 2008 20:26

poglejte kaj je napovedal nostradamus 2012!!!!!!!!!! srcektorta

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8917

22. maj 2008 20:47

Pa ne menda, da je napovedal, da bom jaz šla v pokoj?!? Pozdravček!

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

22. maj 2008 22:53

Srcektorta, pa si ti videla, kaj je Nostradamus napovedal za konec prejšnjega tisočletja???

jasna

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

23. maj 2008 6:01

Bravo Vendy! Sem se prebila do konca, uspešno. Na žalost pa je že tako, da vedno nekdo zgubi vse, drugi pa obogati. In vojne so vedno bile in vedno bodo, ne glede na katerem koncu sveta. Saj "taveliki" že kaj zakuhajo, da potem lahko obogatijo. Da o globalizaciji ne govorim.

Kyara

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. maj 2008 11:23

Glede 9/11 sem enkrat slisala zanimivo teorijo o placevanju nafte - Irak naj bi se namrec v tistem casu odlocal za postopno uvedbo naftnega eura namesto naftnega dolarja, kar bi legalno tiskarno dolarjev spravilo v velike tezave - poglejmo si, zakaj. Predstavljajmo si, da bi jaz sprintala 100 cekov za 100 eurov, s katerimi bi placevala clanom kulinarike njihove usluge - Stani torte, ezoju buce, chamomile bucno olje, Vendelini stilske nasvete in mamamii stare knjige, etc etc etc. Ker se cloveku ne da vedno hoditi v banko ali na bankomat po svezo gotovino, bi se utegnilo zgoditi, da bi zaceli tudi sami clani med seboj poravnavati svoje dolgove prav s temi ceki. Zal pa bi imeli ti ceki eno zoprno lastnost, namrec bili bi brez kritja - cim bi clovek prisel z njimi v banko, bi mu puncka za salterjem rekla "sorry, ampak proxima je ze dve leti povsem nesolventna, s tem cekom si lahko samo obrisete tisti del telesa, kjer hrbet izgubi spodobno ime." Hec je v tem: dokler noben od clanov kulinarike tega ne bi vedel, bi ti ceki povsem solidno krozili med njimi kot spodobno placilno sredstvo. Tisti hip, ko bi si na primer ezoj, ljubitelj stumfov in sovraznik bank, premislil in sklenil namesto proximinega ceka dati v stumf raje 100 €, bi ga v banki sicer najprej vrglo na rit, naslednji hip bi sel in na kulinariki raztrobil, kaj se dogaja, se naslednji hip bi proximi populil lase in/ali poteptal paradajze, pa proxima si do konca zivljenja od sramu ne bi vec upala prikazat na kulinariki. Zdaj smo pa tukaj: ZDA izdajajo denar, ki ni dosti boljsi od nekritih cekov, vendar ga skoraj celotno svetovno gospodarstvo uporablja kot sredstvo za medsebojno poravnavanje dolgov, zlasti pa za placevanje nafte. Tisti hip, ko si Irak privosci, da zacne sprejemat placila za nafto v eurih, zacne izdajateljem dolarja trda prest - in ker njim za razliko od proxime ni tako lahko populiti las, si raje privoscijo kaksno vojno ali dve in poskrbijo, da se irasko gospodarstvo in politika tako razsujeta, da jim v naslednjih 30 letih ne bo vec hodil na pamet kakrsenkoli valutni eksperiment. Stranska korist je skrb za lokalno vojno industrijo - pershingi v skladiscih se scasoma postarajo, elektronika se zacne kvarit, boljse, da jih nekaj porabijo in dobijo škužo za narest nekaj novih, poleg tega je vsakomur jasno, da prijatelji Georgeja W. Busha najboljse vedo (Halliburton etc), kako sesuto irasko gospodarstvo spet postaviti na noge. Kako priti do razloga za vojno - hja, s tem si je nekaj predsednikovih svetovalcev belilo glave iz tedna v teden (recimo, da imajo sestanke ob torkih). Lepega dne je eden od njih prinesel na torkov sestanek videokasete s posnetkom pilotne epizode The Lone Gunmen (enosezonska serija, nastala kot spin-off od X-fileov) in rekel "Fantje, malo se nam ze mudi, pa se vedno nimamo nobene pametne ideje, tole je bilo vceraj na Fox Network, mogoce bi se pa dalo kako porabit." (Za nepoznavalce: prvi del serije, v katerem se letalo domace letalske druzbe zaleti v enega od WTCjevih stolpov, je bil predvajan 4. marca 2001). Kot vidite, imajo teorije zarote pri meni bogata in plodna tla :))) lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. maj 2008 11:36

Proxima, ti si v bistvu en Marcel Štefančič jr., preoblečena v zdravnico... Ja, pa, a je tisto letalo RES padlo na Pentagon, nekako ni kaj posebej gorelo, pa bi, glede na to, koliko bi moralo imeti letalo kerozina, fino goreti....? Tista s čeki me pa spominja na zgodob o Muju in Hasotu, evo ga, da ne bo lost in translation.... Štampali Mujo i Haso eure. I napravili novčanike po 70 eura. I kaže Mujo Hasi, hajd Haso, bolan, stavi te novčanice u opticaj, lijepo plati raji... I ide Haso van in vrati se za pola sata Je s" uspio? Jesam, evo razmjenio sam novčanicu od 70 eura za dvije novčanice po 35 eura! Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. maj 2008 11:56

@Vendy: ko sem si pred kaksnim letom pocastila za rojstni dan kompletno serijo TLG (The Lone Gunmen) in sva z mojim gledala prvo epizodo, nisva mogla verjet svojim ocem - sva rekla "ma se iz naju delajo norca, ni mogoce, da bi bilo to posneto in predvajano priblizno leto dni pred 11/9"...:))))) Ampak si cisto lahko predstavljam, da ima mozganski trust, kakrsen je Bush, pac sebi ustrezne svetovalce...:)) Sicer je imel pa Thierry Meyssan o tistem "letalu", ki je padlo na Pentagon, nekaj zanimivih idej..:)) lp, proxima

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

23. maj 2008 12:13

Kaj pa tisto strmoglavljeno letalo sredi polja Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti