23. feb 2010 7:51
Podobne težave imamo v družini. Zato sem pred več kot 10 leti pričela preventivno jemati žlico domačega regratovega sirupa na tešče. Do danes se mi težave niso pojavile. Ne morem pa seveda priseči, da zaradi tega. Za preventivo se mi vseeno zdijo boljši naravni regratovi pripravki, saj ne bi smeli imeti nobenih stranskih učinkov. Lahko je to tudi doma pripravljen čaj iz regratovih korenin, cvetov in brezovih listov. Tale odstavek prepisujem iz revije Naša žena 4/97, avtorica Erika Fišer Pajk, dipl. biologinja: "po mojem mnenju pa je daleč najkoristnejša novo odkrita lastnost, ki je ljudsko zdravstvo ni poznalo, namreč obnova sklepnega hrustanca. Odkrili so, da izvleček iz regrata zavira izrabo hrustanca v sklepih. Najprej se izboljša prekrvavitev pokostnice in kot kaže je posledica tega zaustavitev propadanja hrustanca, ki se v naslednji fazi prične obnavljati...." Ko je še moj sosed, ne da bi vedel za ta članek, v praksi potrdil pozitivne učinke regrata, sem se takoj odločila še sama.
Cila