Barbi torta
21. maj 2008 20:59
jaz jo delam kot si ti želiš. mam na računalniku poslikan cel postopek... am... čakaj bom dala v album lucijana
21. maj 2008 21:09
Pa še moja barbi.
jade
21. maj 2008 21:38
evo sem zrihtala, če je mogoče kaj v pomoč. tako delam jaz. http://lucijana.moj-album.com lucijana
22. maj 2008 1:10
Sineja, Jade in Lucijana, prav žal mi je, da nisem več majhna punčka, da bi dobila takole kepotico za rojstni dan (kaj čemo, zdaj sem pač velika punca z očali, ki se ima za inteklektualko in minimalistko). Ker pa bom julija, glede na trende v naši družini, skoraj zagotovo delala polkrožno torto - v obliki polovice nogometne žoge za sinov r.d., me je pritegnil Lucijanin opis postopka z roladami v albumu. Predvsem me zanima tista lepa vijoličasta krema - je borovničeva? Bi lahko napisala recept, Lucijana? mamaF - Mojca
22. maj 2008 6:49
mamaF krema je borovničeva drži. recept lahko napišem ampak bi popoldne oz. zvečer če bo vredu? sedaj je še malo zgodnja ura.... lucijana
22. maj 2008 7:27
Iz koliko jajc pa si spekla rolado Lucijana, da je je dovolj za celo posodo? Pa hvala za lepo opisan postopek. barby
22. maj 2008 19:13
evo recept: rolada: 15dag sladkorja 3 jajca penasto stepemo dodamo 1žlico mleka, 15dag moke in žličko pecilnega. zmešamo in maso razporedimo po pekaču-vmes dam peki papir. pečemo pri nekej 200°C ene 10 minut. pač probamo, toliko da je zgoraj lepo zarjaveno. rolado še vročo položimo na kuhinjsko krpo, zavijemo, ohlajeno potem odvijemo namažemo z marmelado, zopet zavijemo. spečemo 3 rolade. razrežemo in obložimo model. krema: stepemo 3šlag kreme, dodamo: marmelado, 750ml jogurta, tri žlice sladkorja. po receptu na vrečki pripravimo želatino v prahu(jaz uno od dr. Oetkerja) jaz dam 2 vrečki. prej odvzamemo malo jogurta stran da vanj vmešamo stopljeno želatino, vse skupaj dodamo kremi ter dobro premešamo. napolnimo model. marmelade potrebujemo nekje 700g. z njo namažemo rolade,preostalo vmešamo v kremo. pekač za rolado je kar tisti od pečice, skleda za model torte pa ima premer 26cm. je pa dovolj za nekje 20kosov gotovo. lucijana
22. maj 2008 19:59
Super, hvala lucijana. Bom poskusila čez vikend. barby
22. maj 2008 22:02
O, Lucijana, super. Veš, da ni nič prepozno, tako torto računam narediti julija! Hvala! mamaF - MojcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Sendviči iz ajdovih rogljičkov
Tortelini z bučkami in slanino