15. maj 2008 23:09
frina je napisal/a: |
Samo opisujem, kako starši, s katerimi sem govorila, ki jih vedno napotim k ravnatelju utemeljujejo svojo nedejavnost in jih pri tem zelo razumem. Posebej moram povedati, da nikoli o nobenem učitelju ne razpravljam pred otroki in jaz že vem zakaj. Spet smo pri tem, da preprosto ne razumete, da nekateri ne zmorejo ukrepati kot bi ukrepali vi. Ker odločitev, ki jo svetujete in vas ne prizadene rezultat, vpliva samo na njihova življenja. In je res nerodno, če se ne znate postaviti v čevlje tistih, ki imajo drugačne danosti in drugačne življenjske razmere.
F r i n a |
Glej, Frina, zelo cenim tvoje zavzemanje za soljudi, ki ga je zaznati iz tvojih prispevkov na tem forumu. Svet bi bil dosti lepši, če bi bilo takih ljudi več.
Mislim, da ne gre za to, da se tiste, ki smo se na to temo oglasile ne bi znale ali hotele postaviti v čevlje tistih, ki so prizadeti. Mislim, da smo se ravno dale v te čevlje, zato svetujemo tisto, kar bi tudi same storile (ali pa že delamo).
KAJ naj bi sicer svetovale avtorici teme? Naj potrpi, naj prekrižari Slovenijo, da bo zadovoljila nerealna pričakovanja učiteljice, naj trga zaščitene rastline, naj pusti svojega otroka na cedilu, samo da ne bo posledic???
Lepo, da pomagaš tistim, ki sami ne upajo do ravnateljev ali učiteljev, starši, ki si sami ne upajo, rabijo opora nekoga, ki si upa. (tudi jaz to počnem, tudi če ne gre za mojega otroka).
In veš, zakaj to počnem? Ker svojima otrokoma ne bi mogla mirno pogledati v oči in se zavedati, da bi se zanju lahko postavila, pa se nisem. Ja, moja otroka vesta, da sva moj mož in jaz tista, ki ju bova ščitila, če bo potrebno.
In tudi sama imata nemalokrat v šoli probleme, ker sta "s svojimi pripombami in zavzemanjem za sošolce moteča pri pouku"-citiram dve učiteljici.
Da pa bi pred otroki razpravljala o učiteljih, se zdi pa tudi meni nedopustno. Učitelj je otrokova avtoriteta vse tiste ure, ko je otrok v šoli in skrajno nizkotno bi bilo, če bi jo starši zaradi občutka nemoči spodkopavali z opravljanjem in grdimi besedami.
Lep pozdrav!
mamaF - Mojca