Sesalec

dorotejaa  

član od: 5.12.2007

sporočila: 19

tema odprta - 11. maj 2008 16:02 | ogledi: 2.296 | odgovori: 6

Kupujem nov sesalec pa ob vsej tej poplavi ne vem kaj naj vzamem, zato se tudi obračam na vas. Kaj mi priporočate, želim pa da imam dobro sesalno noč, dobre filtre da je dokaj lahek in ne zelo glasen. Kot prvo pa da res posesa prah. Cena bi pa naj bila okoli 300 evrov, več nebi dala.

Mogoče katera pozna bosch sesalnike, so vredu? Skratka rabim vaša mnenja kaj se res splača kupiti.

dorotejaa

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

11. maj 2008 16:21

Jaz ti lahko iz izkušen povem, da se nikoli več ne bi odločila za vodni sesalec. Ima svoje prednosti ampak tudi slabosti. Midva sva se nekaj časa ubadala z menjavanjem vode za vsako malenkost in nazadnje šla po nov enostaven sesalec na vrečke. V hiši pa imava že napeljavo za centralni sesalec. Več ti ne znam pomagat. Lp MM

dorotejaa  

član od: 5.12.2007

sporočila: 19

11. maj 2008 16:33

Ne sej ne želim vodnega sesalca, ampak takega na vrečke, ker baje sos edaj te že zelo vreu z nekimi filtrirnimi sistemi. dorotejaa

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

11. maj 2008 20:04

Morska medvedka,kako pa zgleda napeljava za centralni sesalec? (Pa cena?) Mi smo ravno v fazi zbiranja idej za prenovo naše nove(50 let stare) hiše. hvala ATNES

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

11. maj 2008 20:34

Jaz imam sesalec HerkuleS 5000,in prav danes sem najdla njegovo garancijo-bila je 12 mesecev,samo da sem videla datum ko smo ga kupili-1998 leta.Lahko pere preproge,lahko samo usisava,vrečk ni ,ima posodo ki jo vsake toliko izpraznim.Takrat smo ga plačali 50.000 sit.Zdej je že 10 let kako ga imam in vrečke sploh nisem kupovala mogoče se mi je denar ki smo ga dali že vrnil nazaj.Zdej ne morem več prati preproge ker sem zgubila en majhen del.Treba je iti v servis trgovino,upam da bojo imeli.Dorotrjaa ,ko boš kupovala sesalec obvezno pogledaj na moč motorja,od tega je odvisno kako bo posesal prah.LP. golubić

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

11. maj 2008 20:39

Mi imamo osnovni model Batagel-Agua in smo zelo zadovoljni.V posodo vlijem 1,5 l vode kateri dodam malo eteričnega olja.Po končanem sesanju vodo zlijeem stran in posodo samo sperem. http://www.batagel.com/sesalniki/agua.htm LP mamazeljka

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

11. maj 2008 21:50

ATNES: cena centralnega sesalca je približno 2000€. Odvisno je seveda koliko vtičnic imaš in kako močan sesalec. To ti vse povedo proizvajalci. Ti jim moraš dat samo načrt hiše, potem pa oni izračunajo koliko vtičnic potrebuješ, kako močan sesalec in kako dolgo cev. Pri nama je 8 vtičnic in ena "smetišnica" pod pultom. Napeljava pa izgleda tako, da položijo cevi (fi 50) po tleh. Čez pa potem narediš tlake. Tako je pri novi zidavi, ne vem pa kako gre pri adaptaciji. Saj se lahko pozanimaš. Ampak do sedaj so to zadevo vsi pohvalili. Moja kolegica se je pred letom dni vselila v novo hiško in pravi da je to res mega stvar. Ker ni ropota, lahko sesa tudi hodnik, ko otroci spijo. To je tako, na kratko. Lp MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti