Prošnja za pripravništvo

123456789  

član od: 9.5.2008

sporočila: 1

tema odprta - 9. maj 2008 15:14 | ogledi: 16.969 | odgovori: 3

Prosil bi vas za en osnutek prošnje za pripravništvo. Enostavno nimam idej, kako bi jo napisal. :( Vam bom zelo hvaležen. :/

123456789

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

9. maj 2008 15:32

Dečko dragi, saj ti bomo pomagali, ampak če si končal študij in tako verjetno tudi napisal diplomo, bi pa vsaj osnovno prošnjo MORAL znati napisati sam. Pa tudi če si končal le srednjo šolo bi ti to moralo iti od rok.

Ne potrebuješ ideje, to že imaš: želioš opravljati pripravništvo.

Torej, na vrhu strani tvoji podatki, sledijo podatki podjetja, na katerega prošnjo naslavljaš, potem sledi Prošnja za opravljanje pripravništva, v tekstu pa kratko in jedrnato:

Sem ta in ta, končal ta in ta študij (ali to in to srednjo šolo) in bi rad pri vas opravljal pripravništvo. Navedeš kak razlog, zakaj prav to podjetje (ker si prepričan, da bi se pri njih lahko veliko koristnega naučil, ti pa jim lahko ponudiš svoje pridobljeno znanje), navedeš, da te še posebej zanima prav to, s čemer se oni ukvarjajo in podobno.

Ne pozabi navesti, da se javljaš na razpis, objavljen tam in tam ter da izpolnuješ pogoje, seveda če gre za razpis. Če pišeš prošnjo brez da je bil objavljen razpis za pripravniško mesto, to pač izpustiš.

Saj ne pišeš prostega spisa, da bi potreboval ne vem kak navdih,  ampak formalno prošnjo (ki ji seveda ne škodi, če je napisana v lepem jeziku).

Napiši osnovo in mi jo lahko pošlješ po zasebni pošti, pa bova videla. Lahko pa še počakaš, druge članice poznajo linke do raznih speltnih strani, na katerih so vzorci priošenj, ti bodo z veseljem pomagale. Mimogrede me bo pa katera še nahrulila, ker ti čitam bukvico namesto da ti pomagam brez pripomb.

Pa sam, si že poskušpal preko najdi.si vtipkati prošnje, vzorci prošenj in podobno?

Ajde, veselo na delo.

Mamamia

mamamia

mamamia

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

10. maj 2008 18:02

Po mojem suhoparne prošnje kmalu dajo na stran.Pa naj kdo pmu proba pomagat s kakšno izvirnim besedilom ki takoj pade v oči.Mislim,da fant zna sestavit osnutek,manjka mu sam kaj naj napiše. mesni

123456789  

član od: 9.5.2008

sporočila: 1

10. maj 2008 22:13

mamamiin osnutek prošnje se mi zdi dokaj v redu, a bi vseeno rad napisal kakšno bolj izvirno, saj le take delodajalcu takoj padejo v oči. Ostale prejkoslej utonejo v pozabo in romajo v koš za smeti. Ker ne vem, kako bi se lotil pisanja takšne prošnje, bi mi prav prišel kakšen primer le-te. :) 123456789

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti