Ayran

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

tema odprta - 9. maj 2008 7:40 | ogledi: 3.901 | odgovori: 6

Na potovanju po Bolgariji in Turčiji sem spoznala mlečni izdelek z imenom ayran. V bistvu gre za jogurt, razredčen z vodo in z dodano soljo. Zanima me, če je kdo tak izdelek zasledil tudi na naših policah mlečnih hladilnikov.

hvala in lp

robida

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

9. maj 2008 8:32

Znali bi ga imeti v Lidlu, saj sem ravno včeraj "brskala" po njihovih policah z mlečnimi izdelki in ni da ni No, sama sem kupila (med drugim) Tzatziki. To je grška omaka iz probiotičnega jogurta s svežimi kumaricami in česnom in je nam zelo, zelo mnajmi Še posebej je dober, če ga izdatno polijemo čez hrustljavo zapečene piščančje perutničke Zraven pa sveža lepinja. Božansko blažkaa

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

9. maj 2008 9:50

Tudi jaz bi rada videla na policah ayran. Ni je boljše osvežujoče pijače poleti. Pa tudi turške začimbe pogrešam pri nas. Če bo katera kje kaj "zvohala", naj pove. Sweetie

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

9. maj 2008 9:58

V MB so ga imeli na Ljubljanski, v lokalu, kjer prodajajo kebab. Mamamia

mamamia

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

9. maj 2008 10:31

Ej Rimljanka, hvala za tale link. Bo treba nekaj stvari ponovno preizkusiti, pa jih dam potem še na kulinariko. Definitivno pa nabodala z mesnimi kroglicami in melancani - božansko. lp robida

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

9. maj 2008 11:23

Tudi sama sem hotela napisati, da se ga lahko naredi kar doma, če je tako kot je napisala v uvodu robida. Namreč jogurt razredčen z voo in dodano soljo blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti