Zanima me, če je kdo med vami, ki pozna italjansko sladko pecivo - FAVE. Menda izvirajo iz Trsta, izgledajo kot krhke razno barvne krogljice, s sladkim okusom po mandljih.
LP.
lucille
Zanima me, če je kdo med vami, ki pozna italjansko sladko pecivo - FAVE. Menda izvirajo iz Trsta, izgledajo kot krhke razno barvne krogljice, s sladkim okusom po mandljih.
LP.
lucille
29. okt 2002 17:11
Peciva ne poznam, na spodnjem linku pa sem nasla nekaj razlicnih receptov, kateri se zacenjajo s "Fave" Morda bo kateri pravi. http://italianfood.about.com/blind35.htm LP, R.
11. nov 2002 8:47
Rebecca! Hvala za nasvet, recepti so pravi, vendar slascice vseeno niso tako originalne, kot jih naredijo Italijani. L. lucille
12. nov 2002 12:59
Evo - bila prejšnji petek v Italiji in v eni trgovini, kjer so ta FAVE imeli povprašala - kaj je to. So mi rekli, da je to navaden marcipan, ki ga pobarvajo z živilskimi barvami oz. mu dodajo razne dodatke in oblikujejo v kroglice. Meni se je tista rozna ki sem jo poizkusila res zdela kot navaden marcipan, morda malce jagodne arome. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi TincaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Juha iz čičerike in rožmarina
Zelenjavna zloženka