16. maj 2008 16:10
Meni se zdi, kot da se pogovarjao slepi in gluhi oziroma rečeno v jeziku nekdanjih bratskih narodov, je*e ludi zbunjenog. AMpak ko sem pozorno prebrala vse maile, ugotavljam, da vsi skupaj ocenjujete, da so goljufi lumpi in jim je treba stopiti na prste. Bistvena razlika je le v tem, da frina razume, da so ljudje tudi naivni in ravnajo v dobri veri, da bodo z lastnim delom zaslužili. Ker so sami pošteni in mislijo, da so takšni vsi, s katerimi imajo pravka. In jim zato ćeli pomagati. Petra1 je pa, za moj okus morda malce zaletavo (poudarjam, gre za moje mnenje in ga verjetno lahko zapišem), ocenila, da dokler so ljudje, ki nasedajo, tako dolgo bodo tudi goljufi in prevaranti imeli kaj za delat.
Dejstvo je, da so goljufi vedno in povsod, v vseh sistemih in družebnih ureditvah. Kot je tudi dejstvo, da so vedno in povsod naivni, praviloma tudi neuki ljudje, ki goljufom in prevarantom nasedajo. In vedno in povsod se najdejo ljude, ki želijo tem ljudem pomagatti. Sploh, ko zatajijo inštitucije. In zato cenim frinin trud.
In zavedajmo se, da brez don kihotov ne bi bilo kazni za goljufe.
Ežoj je pa načel eno hudo spolzko temo, ki zadeva vse nas. In ob tem, kaj se dogaja v velikih firmah, je 184 evrov vredna goljufija resnično zgolj neznatna družbena nevarnost. A samo za tiste, ki se vsak mesec ne ukvarjajo z vprašanjem, kako preživeti s 350 evri.
Ljudje moji, če pomagamo enemu samemu ogoljufanemu, bomo naredili veliko. Zato podpiram frinino početje, ker brez takšnih "tečnob" (mislim v pozitivnem smislu), ki so za povrh še podkovane z znanjem, ne bomo mogli pomagati niti enemu. Vsi pa vemo, da se tudi tisoč kilometrov dolga pot začne s prvim korakom.
Petrino1 mnenje je pa dobrodošlo, spekter različnih pogledov se nam z različnimi mnenji vsem samo širi.
In, ežoj, bodi prepričan, da ko se bo ustanavljala kakšna nova revolucionarna stranka, bo nujno tudi njeno oboroženo krilo. Lahko bi ga recimo poimenovali Franc Rozman Stane...
Grem jaz gledat recepte za torte.
Mamamia
mamamia