9. maj 2008 11:42
Petra 1 je napisal/a: |
dober dan!!!!!!!!! sicer so me napadle spet ene in iste...Frina, ne jemlji kot zlonamerno,,vendar ne moreš biti Robin Hood. Še vedno trdim, da zel raste v ugodni klimi! Če taki in taki goljufi ne bi imeli zadosti veliko "klientov"( ki hrepenijo po hitrem in lagodnem zaslužku..delo na domu...hallo...), bi jih tudi "oglas" drago stal. To je spet moje mnenje.... Petra 1 |
Perta1, tvojega prispevka v tej temi ne jemljem kot zlonamernega, ker najbrž s svojim stališčem nimaš namena komu škoditi.
Prepričana pa sem, da ti manjka občutek za realnost, v kateri imajo ljudje različne danosti. Tako kot imajo nekateri smisel za tuje jezike ( jaz ga recimo nimam ), drugi ljudje razadi različnih okoliščin ( vzgoja, znanje, socialne veščine), nimajo sposobnosti, da opazijo prežeče nevarnosti in se potem tudi ne najdejo poti iz stisk. Sama srečujem ljudi, ki niso sposobni urejati preprostih stvari na uradih, obstajajo množice ljudi, za katere bi te rekla, da so naivni, ker pač ne zaznajo pasti, ki jih včasih uničijo življenja. Med temi ljudmi so žrtve družinskega nasilja, posiljene ženske, ki ne gredo na policijo, delavci, ki jim ne plačujejo prispevkov, uporabniki stanovanj, ki pristanejo na vsakršne pogoje, da začasno omilijo stisko.
Očitam ti lahko, da ne premoreš osnovne stopnje človeškega sočutja in strpnosti in vsaj jaz tako karakterno lastnost jemljem kot pohabo. Prav zgrožena sem nad tvojim stališčem, da se ti zdi neprimerno, da na tej strani razpravljamo o očitni goljufiji, ki se dogaja pred našimi očmi in da se ti neprimerno, da pred takimi pastmi opozorimo možne žrtve. V temu o Jamesu Bondu in Big Brotherju nisi napisala, da so neprimerne, ker so del doživljanja zabave nas diskutantov. Tebi se po tvojim merilih zdi obsojanja vredno, da skušam preprečiti še nadaljnja kazniva dejanja. Da pa čutim moralno obveznost do gospe, ki me je prosila za pomoč in jo zmorem nuditi, pa je videti iz tvojih besed, da je prezira vredno.
Meni je bila dana zmožnost, da sem pridobila znanja in veščine ter dobro mero empatije, da se mi zdi moje ravnanje pravilno. In darove, ki sem jih dobila, sem dolžna izrabljati v korist tistih, ki te možnosti niso imeli. Če ti empatije nimaš, seveda ni kaznivo, je pa hudo neprijetno za okolico. To so ljudje, ki skrbijo samo za svoj blagor in ob težavah drugih umaknejo pogled, pri tebi je še huje: ti želiš, da se s to zadevo sploh ne bi ukvarjali !
Drzžbeni odnosi so odvisni od vseh posameznikov. In če gre delu posameznikov slabo zaradi težav, ne more to biti zdrava družba. In naša moralna dolžnost je, da po svojih močeh skrbimo, da je čimvečjemu številu takim posameznikom dobro. V tej zgodbi ni nobenegarobinhoodovstva, ki jemlje bogatim in daje revnim. Moje dejanje nikomur ne jemlje in nikomur ne daje. Kažem na možnost, kako preprečiti kriminal in kako žrtvam pravilno svetovati, kaj jim je v takem primeru storiti. In sem pri tem prepričana, da bom pri tem uspešna, tudi s pomočjo ostalih članov. Nate pač ne moremo računati, ker te boli patka za stiske drugih ljudi, kajne ?
Ta oglas poznam, ker sem ob bežnem pregledu opazila naslednje: ni navedena firma, ni oznake, da gre za podjetnika in ni naslova. To je bilo moje strokovno opažanje, večina pa ne bi niti zaslutila, da je s tem oglasom kaj narobe. Tudi Petra1 ne.Poznam tudi zakon, ki zahteva, da medij pred objavo pridobi dokazilo o dovoljenju za opravljanje določene dejavnosti, da ima človek dovoljeno dejavnost ( frišni izspisek iz evidence). V načelu lahko zaupamo uredniku, ki je tako objavo dovolil, saj je država postavila varovalko. In ta država mora potem žrtve tudi braniti, če je kdo v tej zgodbi zgrešil.
Delo na domu je očitno velika priložnost za prevarante. In če je ta gospa želela delati in s tem zaslužiti, ker je v hudi finančni stiski, je zaradi tega ne moreš označiti s besedami, ki si jih napisala, in bi se jih morala sramovati. Da ob tem namigov, da bi naj kanilo še kaj cvenka na moj račun, sploh ne omenim, kot višek tvojega prispevka.
Stvari, ki jih počnem na tem portalu, ne počnem zaradi ljudi tipa Petra1, čeprav najbrž naivno upam, da se bo iz tega kaj naučila. Moj prispevek je zahvala svem avtorjem, ki so meni in drugim pomagali z drugačnimi nasveti.
Vsak prispeva nekaj svojega znanja in dobre volje, Petra1 bo pač podobo te družbe zaokorožila z likom empatične, žaljive članice. In najbrž samo ona ve, kako bo s takim načinim prispevala, da bo naše druženje koristno in prijetno.
F r i n a