6. maj 2008 16:14
Ja, vačsih smo res malo "mehčali usnje"....
Samo ponavadi je tako, da razmehčano usnje tudi izgublja osnovno obliko in čevelj malo "brez furma" deluje s tendenco pošvedranosti.
Se mi pa zdi, da si ženske zelo velikokrat kupijo premajhne čevlje, misleč, da se bo stvar zmehčala in razhodila in potem jih doma raztegujejo, mehčajo....pa to nikakor ni to. Ostanejo pa otiščanci, pa zmečkani prsti, pa tista kost pri prtih začne štrleti...
KetyP, meni se nekako zdi, da s temi tvojimi čeveljčki ne bo srečne rešitve. Nekaj časa jih boš mazala z vsem mogočim, kupovala si boš obliže z gelom, mučila se boš...dokler ne bodo čevlji bodisi izgubili oblike ali pa bodo šli iz mode in v tvojem najboljšem interesu je, da grejo čimprej iz trenda....Pa razumi tole epizodo s temi čevlji kot šolnino, bogpomagaj.
Sama sem si enkrat kupila čevlje, za katere sem mislila, da "se bodo razhodili". Jasno, da se niso, tudi po mehčanju in raztegovanju sem bila še vedno ožuljena. Sem si rekla, prav mi je, kaj sem pa silila z nogo v nekaj, kar mi evidnetno NI bilo namenjeno. Od takrat naprej kupujem čevlje eno številko večje. Pri meni to pomeni naslednje: v bistvu obujem št 39, ampak vedno kupim številko 40. Ti povem, ni več žuljev (prej so bili pa stalno, tudi na hipermehkem usnju) - tudi kompaktni zimski čevelj z močno opetnico lahko nosim cel dan pa ni frke. Tudi otiščancev ni, pa tudi tiste "sipine kosti" nimam na stopalu - pa sem v visokih petah v povprečju 10 ur na dan ob delavnikih.
Skratka, KetyP, če nimaš stopala v osnovi št 42, razmisli o tem, da bi si kupila čevlje eno številko večje, pa boš imela manj žuljev.
Vendelina jr.