2. maj 2008 18:57
Jaz imam recept za brigadeirose iz Brazilije, in sicer preverjeno dober - sem jih že delala, dobila pa sem jih od tamkajšnjega kolega :)
Gre pa takole (za prb.40 brigadeirosov - ne delat prevelikih, ker so zelooo sladki)
1 pločevinka kondenziranega mleka (najbolje od Nestle, 395 g) - dobiš v Maxi Marketu
3 polne velike žlice kakava (najbolje Nescquick - glavno pač da je od Nestle ;)
pol žlice masla
1 zavitek čokoladnih mrvic (mislim da je 100 g)
mini papirnate košarice
Aja, pa da povem še to - tam so mi svetovali, da je najbolje vse sestavine imeti od Nestle - ta firma je pri njih zakon, in uporabljajo večino njihovih izdelkov.
V posodo z debelim dnom zliješ kondenz. mleko, dodaš kakav, dobro premešaš in dodaš še malo, segrevaš in STALNO MEŠAŠ z metlico, sicer se vse prime na dno. Ko skoraj zavre, močno zmanjšaš temepraturo, spet stalno mešaš, da se zgosti....tu pa težko rečem koliko časa.....ne sme se preveč zgostit. Mislim da ene 7-10 minut, približno.
Dobro mešaj tudi ob robovih posode!
Nato zliješ na podolgovat servirni krožnik, na tanko namazan z maslom, in pustiš kakšno uro, da se ohladi.
Nato si roke malo! namastiš z maslom, z žličko zajemaš maso in jo obliuješ v kroglice in polagaš v skledo z čokolad. mrvicami, da se kroglice lepo "oblečejo" :)
Takšne polagaš v mini papirnate košarice, zložiš na pladenj in čakaš.....saj ne :) Navali! Amapak pazi, ker so zeloooooo sladki ti brigiji, kot jim jaz pravim ;)
Najlažje bo, če si dobiš pomagača - eden oblikuje kroglice drugi, pa jih obsipava z mrvicami. SIcer je čista zmešnjava in vse se lepi ;)
Naj ti lepo uspejo, in fajn sladkanje vam želim :) Pa poročaj, kako je šlo, prav?!
LP, zala
Zala