3. maj 2008 18:22
ledenka, nekaj sem ti napisala na zasebno pošto, pa verjetno nisi opazila. Imam kar precej kuharskih knjig z vsega sveta, pa ti lahko kaj pošljem. Če pa te veseli, pobrskaj po googlu: vtipkaš angleško ime države zraven pa cooking, food ali culinary in odpre se ti množica strani, polnih receptov (na primer thai food, thailand culinary, hungarian cooking, indian culinary ali cooking in podobno.
Če te zanima kaj bolj eksotičnega, imam tudi kuharico z recepti Zanzibarja, Kenije, Senegambije, Burme, Nepala, od evropskih držav na primer Malte in Finske (dve od naštetih knjig mi je s svojih poti prinesla ena članica Kulslo, ko je prebrala, da zbiram kuharske knjige).
Recepti iz knjig posameznih nacionalnih kuhinj (nekaj imam tudi takšnih, ki so jih izdala na primer ministrstva za turizem kakšne države v sodelovanju z nacionalnimi gastronomskimi ustanovami) so veliko boljši od tistih v kakšnih splošnih knjigah. Knjigo Vse kuhinje sveta imam tudi sama, tudi tisto drugo, ki jo omenja mambica, in sta kar v redu. A ko enkrat nekatere kuhinje doživiš v živo, vendarle opaziš razliko.
Nekaj receptov imam tudi od kuharjev nekaterih tujih predstavništev pri nas, pri nastajanju nekaterih jedi sem bila zraven, pa kakšen recept od dveh indijskih kuharjev se tudi najde v beležkah.
Če te kaj zanima, sporoči, pa ti pošljem.
Pozdrav, Mamamia
mamamia