proletarci vseh dežel, združite se! :))))

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17791

5. maj 2008 21:29

Nobena ni rekla, da mambica nikoli nima prav, wevericka. Ampak, v tej temi je pa mahnila zelo, zelo mimo.

Sem pa prepričana, da bi marsikaj iz jugo režima z veseljem preživljala danes, ko me nihče ne vpraša, če si želim preživljati današnje nosilce oblasti in njih dejanja.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

5. maj 2008 22:02

frina je napisal/a:

Vedno so se in so se bodo pojavljali posamezniki, ki so izstopali v negativni smeri. Osebno sem prepričana, da je umik le dejanje, ki pokaže na njihovo dejansko slabost in nezmožnost sožitja.F r i n a

In obenem pokaže tudi njihov intelektualni nivo in (ne)moč njihovih argumentov.

 

Ko berem takele sporne teme, me vedno znova razveseli, da so se "elitni posamezniki" sploh pripravljeni potruditi in se vljudno odzvati na takšne neumne izjave. Prepričana sem, da nas je mnogo, ki se z njimi strinjamo, pa tega le ne znamo/se nam ne ljubi  zapisati. Torej hvala rimljanki, mamamii, frini, vendy, atini itd itd, predvsem pa proximi, ki nas je spomnila, da smisel prvega maja ni le v počitnicah na tujem, kot očitno mislijo tisti, ki gredo s časom. 

 

Wevericka, če se ne motim, je mambica prva napadla povsem nedolžne in vljudne prispevke. Kljub temu noben od odzivov na njeno pisanje ni bil žaljiv, tako da se "gospe" nimajo kaj umirjati.

Žal se težko zamislim nad njenim "prav", ker ni navedla prav nobenega argumenta  ali razlage za svoje mnenje.

 

Kar se tiče jugo režima, pa: Slovenija ga je soustvarjala in je del slovenske zgodovine, s svojimi slabostmi in (številnimi) dobrimi platmi vred. In narodu, ki se ne zaveda svoje zgodovine in ki zavrača svoje dosežke, se slabo piše.

Nasja

Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 05. maj 2008 22:03:30

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15825

5. maj 2008 22:26

wevericka je napisal/a:
Zanimiva razmišljanja,vendar prosim,ne mešajte socializem in delavsko gibanje za delavske pravice.prvi maj v titovi jugi je bil farsa.lahko nostalgiramo za jokajočimi jugo pevci,kdor pa pogreša jugo režim,je pa vsega usmiljenja vreden.kar se pa tiče mambice,drage gospe dajte se malo umirit.Mogoče ima pa kaj tudi prav. wevericka

 

Dekle drago, pa kaj drugega smo me napisale? Prav to, da prvega maja in simboličnosti, ki jo pomeni za univerzalne sindikalne pravice delavcev po vsem svetu, ne smemo mešati s tem, v kar ga je bil spremenil nek režim. Pa saj prvi maj izhaja iz Chicaga in je še danes praznik dela po vsem Zahodnem svetu, v katerem smo se končno tudi sami znašli. Tega zgodovinskega dejstva ne smemo spregledati. Če ga kdo ne želi sprevideti, njegov problem. A toliko slabše zanj, ker potem je enak tistim, ki jih želi pozabiti - včasih je namreč veljalo: če mi dejstva ne ustrezajo, toliko slabše za dejstva...

 

Kako pa kdo pojmuje in praznuje prvi maj, je njegova stvar. Tukaj izmenjujemo mnenja, dejstva pa so, kakršna so. Zgodovinska in neizpodbitna. Tako tista, ki se nanašajo na dogodke v Chichagu (beri Vendy)  kot tista, kaj je prvi maj pomenil v nekdanjih državah vzhodnega bloka. In tako kot jaz toleriram vse, ki mislijo drugače od mene, pričakujem enako mero tolerance tudi z druge strani. Predvsem pa pozorno branje zapisanega, preden se komu kaj očita. Tako jaz pojmujem demokracijo, drugo je zame anarhija.

 

Danes je že 5. maj, kmalu bo 6. Pozdrav, Mamamia

 

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. maj 2008 7:16

Nasja:.

ežoj

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

6. maj 2008 8:52

wevericka je napisal/a:
Zanimiva razmišljanja,vendar prosim,ne mešajte socializem in delavsko gibanje za delavske pravice.prvi maj v titovi jugi je bil farsa.lahko nostalgiramo za jokajočimi jugo pevci,kdor pa pogreša jugo režim,je pa vsega usmiljenja vreden.kar se pa tiče mambice,drage gospe dajte se malo umirit.Mogoče ima pa kaj tudi prav. wevericka

Hmmm. Ko vidim v vzdevku napisananega dvojni W, dobim nenavdano asociacijo. Ko opazim, da avtor stavke začenja z malo začetnico, se mi zdi, da bi morala zaradi svojega neumnega početja kar poklekniti. Da bi imela kolena dovolj nizko.

Weverička je namreč v celoti povzela način  in slog pisanja po WRanu52, o katerem sem svoje mnenje že napisala. Celo kvaliteta pravopisnih napak je na istem rangu, tudi nepotrebni dodatki tujk so mi tako znani.  

Prav gotovo sta oba borca za demokracijo, ker se, zanimivo, tudi Mambica sklicuje na krivico, ki je zgodila Wranu.

 

Pa ne, da gre za profesionalno deformacijo ?

 

F r i n a

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

6. maj 2008 9:14

Frina, nekaj bo na tem, ker imam tudi sama tak občutek Nena-morje

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4877

6. maj 2008 9:19

Res zelo zanimivo razmišljanje. Kmalu bomo dobili še mojo temno stran WJerneja No ja, mogoče sem pa jaz ta temna stran pa bo WJernej ta svetla.

No saj, kdor čaka, bo dočakal. Res že dolgo nisem uporabil možnost, da člana zaradi zlorabe zaklenem Prav nič nisem pogrešal.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4740

6. maj 2008 9:36

Ah, zaradi nekega mladega, zaletavega in po lastnem (in zgleda edinem) mnenju nadpovprečno pametnega bitja se pa res ne splača razburjat! V splošno razgledanost sodi tudi zgodovina, ne le poznavanje agresivnih živalskih vrst. Če se strupeno bitje ob trdem pristanku na realna tla ne bo raztreščilo, si bo morda čez nekaj let nadelo nick v smislu "bombon...sladkorček...češnjev cvet..."

Ognjič

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

6. maj 2008 11:32

Med prazniki smo se peljali skozi Bazovico (Italija). To morate videti. Čez celo naselje je viselo več rdečih transparentov z napisom: Živel 1. maj . Rdečih zastav pa je bilo nešteto. Tako se praznuje praznik dela Wkarmina Sporočilo je spremenil(a) KARMINA dne 06. maj 2008 11:38:09

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

6. maj 2008 12:46

Kaj si rekla, da so bili rdeči??? In rdeče zastave??? Hecam se, ne se jezit. Jelenckova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti