Obešanke

vijolca73  

član od: 28.4.2006

sporočila: 106

tema odprta - 30. apr 2008 9:15 | ogledi: 1.532 | odgovori: 2

Imam en problem,letos sem prvič cvetje nasadila v obešanke in v sili pozabila na dno položiti plastiko za vodno rezervo.Kaj mi svetujete naj rože ponovno presadim ali ni potrebno ,saj imajo obešanke na dnu tako luknjice za odtekanje odvečne vode.hvala za vaš odgovor,lp

vijolca73

neznan uporabnik

30. apr 2008 11:56

Če prav razumem imajo te posode za obešanke na dnu še mrežast vstavek cca 2 cm nad dnom, kot korita z vodno rezerno. Bojim se, da voda ne bo odtekala kot bi morala, saj je pri teh koritih z vodno rezerno tulec z luknjicami za odtekanje vode precej visoko in na teh tulcih tudi dejansko stoji ta mrežast vstavek. Rešiti bi se dalo tako, da bi vse posode spodaj navrtala, da bi voda lahko normalno odtekala, samo potem naslednje leto te posode ne bodo uporabne kot tiste z vodno rezerno. Odločitev je izključno vaša - jaz bi presadila, saj se najbrž rastile še niso ukoreničile. Posode z vodno rezervo pa bi ostale tudi za naprej. Jaz osebno imam balkon in teraso na zelo sončnem mestu in mi ta korita z vodno rezerno res dobro služijo, saj imajo rastline tudi v najbolj vročih dneh še vedno nekaj vode na razpolago in ta ne odteče takoj. tedi

vijolca73  

član od: 28.4.2006

sporočila: 106

30. apr 2008 13:49

Ja menda bo res potrebno presaditi.Edina dobra stvar mogoče je pri meni da so obešanke na brunarici pod streho,tako da deževnica ne zastaja pri močnih nalivih in tud direktno sonce ne more izsušiti popolnoma posod.Bojim pa se ker so moje rožce verjetno že kar lepo ukoreninjene,saj so kar zrasle od dneva saditve.Zato ne vem ali bi bilo pametno zdaj presaditi in zmotiti rast rastlin.Tedi najlepša hvala za nasvete. vijolca73

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti