28. apr 2008 14:27
Smrkolina, sicer domači najbolj poznate psa in najbolj veste kako se obnaša ob vožnji, samo po zgoraj opisanem bi jaz vseeno vprašala še pri kakšnem drugem veterinarju, ker so zdravila proti slabosti tudi za živali oz. so podobna kot za ljudi pri potovalni slabosti-potrebno je le zmanjšati dozo. Tako smo mi naredili za našega psa-ni imel več kot 13 kg-po nasvetu veterinarja. Imaj pa tudi taka bolj blage uspavalne/pomiritven tablete, da se umiri-ne vem pa če so proti slabosti in bruhanju, ker jih je naše pseto dobilo proti strahu pred petardami in raketami.Poleg tega priporočam, da si za potovanje vzamete čas: to pa za to,da se boste lahko večkrat ustavili za krajši postanek, da si bo pes pretegnil tačke, polulal, napil sveže vode, če mu je med vožnjo slavo in bruha mu ne dajte hrane. Z njim se takrat na počivališču igrajte, ga krtačite ali kako drugače zanj prijetno ukvarjajte.S tem bo zanj potovanje prijetnejše vožnjo bo povezal s prijetnim. Saj si napisala da se ti pes smili in verjamem da vam je to kar problem tako kot tudi psu. Samo mislim,da vožnja brez postankov ni prava rešitev-predstavljaj si da bi bila sama zaprta v boksu, ne moreš stegniti nog, tvojih domačih ne bi videla, v ovinkih bi se zibala sem tja, bruhala. Mi smo z našim tudi delali vmesne postanke-gospod pes je kraljeval na zadnjem sedžu-da je lažje prenašal vožnjo. Ker je bil ob nas smo tudi imeli možnost ga dodatno hladiti z mokro krpo, ker klima vedno ne pomaga. Kaj pa če bi bil na zadnjem sedežu -ne vem koliko vas bo šlo na dopust in koliko imate prostora na zadnjem sedežu-in bi bil kdo bo njem, da bi ga miril/božal?
Pa še enkrat povprašaj pri veterinarjih.
Vam in vašemu kosmatincu želim čim bolj mirno potovanje.
lp,J.
jagodas