Pod v kuhinji

megi  

član od: 9.10.2001

sporočila: 334

tema odprta - 26. apr 2008 20:13 | ogledi: 5.060 | odgovori: 22

Prenavljamo kuhinjo in se mi je ustavilo pri podu.

Kolebam med parketom , laminatom in ploščicami.

Tisti , ki ste pred kratkem prenavljali za kaj ste se odločili oziroma kakšne imate izkušnje z omenjenimi podi.

Lep sobotni večer.

martina

lili_stef  

član od: 18.1.2007

sporočila: 183

26. apr 2008 20:21

Jaz bi se definitivno za ploščice. Enostavne so za čiščenje. lili_stef

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

26. apr 2008 20:29

jast imam po celi hiši ploščice ,razen v spalnici imam laminat.Sem zelo zadovoljna,vzamem krpo in pobrišem.Tudi v dnevni so ploščice z mozaikom,enkratno!Nakupovala sva v Martexsu(mislim da sem prav napisala),so ugodne cene in dobra izbira,imamo novogradnjo jampina

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

26. apr 2008 21:07

Definitivno ploščice.Da ti ne bo žal kot je bilo meni,ker nisem hotela ploščic,kar mi je svetoval mož.On ni vztrajal in smo dali topli pod.E potem pa sem le ugotovila,da nisem imela prav.In veš kako je to potem delat na novo ko imaš kuhinjo opremljeno.Bilo je dosti več dela,pa potem čiščenja ker je bila kuhinja opremljena.No lani smo dali ploščice in je super. dari

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

26. apr 2008 21:23

Mi imamo pa laminat.Vsi so ga mi odsvetovali. Brat mi je rekel, boš videla da ga boste po letu dni ven metali, pa je od tega skoraj pet let, pa ga imam še skozi noter in nepoškodovan, enostaven za čiščenje, kljub temu da v kuhinji preživimo največ časa in da imamo kuhinjo v uporabi.. Res pa je, ko sva ga kupopvala sva kupila najdražjega in po mnenju prodajalca najkvalitetnejšega. Lepo in radi se imejmo ursa40

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

26. apr 2008 21:42

Preizkusila sem kar nekaj variant:

- najprej sem frišno poročena z veliko željo po lastni kuihinji sem preizkusila poceni varianto- topli pod (najslabše, zato ni dolgo trajalo!)

- topli pod je zamenjala pluta (lakirana), ki je bila verjetno zaradi slabe kvalitete laka kmalu spraskana

- čez čas je uničeno pluto zamenjal parket, ki žal ni bil kos moji furijasti naravi, kjer včasih zaradi brzine tudi kakšen pisker pade na tla...

- pristala sem na ploščicah, ki že tri leta brez vidnih posledic prenašajo poplave (pomivalni stroj mi je zalil kuhinjo), padce piskrov, špricanje olja pri peki rib... Priporočam pa hidrofobne fuge, ki so sicer dražje, vendar neobčutljive na razlitje (umazana voda iz pomivalnega stroja, rdeče vino, olje... ne pusti nobenih posledic kot pri navadnih fugah).

Kako se obnese laminat v kuhinji ne vem, ker mi pač ni všeč in ga ne bi imela nikjer. Verjetno pa je boljši od parketa, ker iz izkušenj prijateljice vem, da tudi hudimanovo drag in kvaliteten parket podleže kuhinjskim nesrečam (kakšna stvar se tudi polije, pade na tla...)

Torej, jaz svetujem ploščice.

LP, V.

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

26. apr 2008 22:24

Tudi mi smo pred leti prenavjali kuhinjo.Tokrat(imela sem ze topli pot,ploscice,ki niso zdrzale moje brzine...veckrat okrusene..)smo se odlocili za granit.Granit imam v modri barvi tako na delavni povrsini,kot tudi na tleh(seveda z talnim ogrevanjem). Moram reci ,da sem zelo zadovoljna in priporocam. marmeladka

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

26. apr 2008 22:29

Priporočam ploščice! Zelo zadovoljna. Prej smo imeli že topli pod, pa naravni linolej (ki je by the way drag kot žafran, a se vse pozna na njem), parket (najslabše od vsega, ker je ekstra občutljiv), laminat (bolj vzdržljiv od laminata, vendar še vedno precej manj od ploščic). Želim ti pravo odločitev! Moja je vsekakor zame bila! jessy6

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

27. apr 2008 6:24

Mi smo imeli topli pod (ultrapas???), ki smo ga ob predlanski prenovi zamenjali s ploščicami. Topli pod je bil grd in star, vendar prijetno topel, pa tudi čistil se je zlahka. Sedaj imamo ploščice, ki so nove in lepe in se tudi čistijo zlahka, vendar so na otip hladnejše. Ker stanujemo v bloku in pod nami tudi stanujejo in kurijo, to ni tak problem, ker prav ledeno mrzle niso. Smo pa izbrali zelo trpežne talne ploščice, ki se, kljub temu da tudi meni kak nož pade na tla, pa kdaj tudi kaka kozička, še niso okrušile, saj so res zelo trde. To nam je povedala že prodajalka v trgovini (ne vem ali je rekla da so monocottura ali nekaj takega), potrdila pa polagalec, ki je cel čas stokal, češ, kako težko jih je rezati, ker so tako trde. Se mu pa niso prav nič lomile in niti ena ni šla "v škart". Če pa ste vi v hiši in pod vami ni nikogar, bi bilo morda dobro razmisliti o dobri izolaciji in/ali talnem gretju pod ploščicami. Če pa se odločite za kak kamen (granit, marmor) pa vam to sploh tooooplo priporočam. ines

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti