Pod v kuhinji

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

27. apr 2008 7:27

V kuhinji imam ploscice s hrapavo povrsino nekaksne neopredeljene barve (nekaj med sivo, roza in beige), ki se zlahka cistijo, v nekaj letih so se fuge sicer ze malo zapackale, ampak meni se to ne zdi big deal. Problem mrzlih tal resujem z zalogo bombaznih preprog raznih barv in velikosti iz Ikee, ki jih razpostavljam pred stedilnik, pomivalno korito in pod jedilno mizo, cim se umazejo (delujejo kot ucinkoviti lovilci svinjarije), jih pa fliknem v pralni stroj. Imam izkusnje s parketom od doma in s toplim podom, ki sem ga imela prej, in se mi zdi zaenkrat to dalec najboljsa resitev - seveda, it"s very important to keep an open mind, kot je dejal Hannibal the Cannibal; v primeru ponovne prenove, selitve ali novogradnje bi razmisljala predvsem o talnem in/ali stenskem gretju. lp, proxima

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

27. apr 2008 9:03

imela sem topli pod,nikoli več v novi hiši imam pluto,nikoli več želim granitogrez ali podobne ploščice, imam pa zelo rada tisočineno krpanko ,tudi čez fujpluto. anaeva

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

27. apr 2008 9:40

defenitivno ploščice. jaz jih imam in sem zelo zadovoljna-enostavno čiščenje in tudi smeti se ne vidijo ,ker so take bolj svetle z malo progami postrani. Sem imela svetel topli pod ,pa so se poznale same temne smeti in packe. Smo ga zamenjali za temnejšega, pa so packe in smeti naenkrat postale svetle in se je zopet vse poznalo, pa še psa smo imeli in so se poznale še raze. Sedaj imamo pa ploščice in je super. Tudi mrzle niso ,so mi jih takrat vsi odsvetovali ,ampak dobro, da jih nisem poslušala . linolina

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

27. apr 2008 14:20

Pred tremi leti wem tudi jaz veliko premišljevala, kaj položiti v kuhinjo na tla. Veliko sem spraševala po izkušnjah gospodinj in na koncu smo se odločili za ploščice. In moram reči, da nam ni žal, da smo se tako odločili. Zato svetujem ploščice. Lp Balenka

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

27. apr 2008 15:47

Mi smo imeli topli pod, je tudi najcenejši, lepo topel in sam sem ga lahko položil brez strokovnih mojstrov. Zdaj imamo spet topli pod. So pa vsi trgovci se prijemali za glavo, kako smo nemoderni. Pri nas smo pač taki ;-)

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

27. apr 2008 17:04

Mi imamo že 13 let plastificirano pluto in smo zadovolni. Tokrat smo mislili, da bi dali talno gretje in ploščice. A se je veliko pisalo o talnem gretju,da ni dobro za noge. Tako se nismo mogli odločit za ploščice. breskva

megi  

član od: 9.10.2001

sporočila: 334

27. apr 2008 19:40

Vsem hvala za nasvete. Vidim, da večina priporoča ploščice. Smo v hiši . Po 30 letih vselitve v hišo sedaj prvič obnavljamo . V dnevni in jedilnici imamo parket in smo ga lani obnovili. Kuhinja je pa sedaj v planu. V kuhinji imamo sedaj neko plastiko ne vem a je linolej ali pa top pod. Mož se ogreva tudi za laminat. Jaz pa se tudi bolj na strani ploščic, ker so enostavne za čiščenje, voda jim nič ne škoduje in kup prednosti vidim . Vsi pa me strašijo , da so zelo mrzle. Če želiš talno gretje , rušenje tlakov, mislim , da ne pride v upoštev. martina Sporočilo je spremenil(a) megi dne 28. apr 2008 11:10:07

rolada  

član od: 4.8.2006

sporočila: 287

27. apr 2008 20:13

Mi imamo plastificirano pluto in bi jo imela še enkrat, če bi bilo potrebno. Ful smo zadovoljni z njo. rolada

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

27. apr 2008 20:18

Jernej pri naju je bilo enako, ko sva kupovala topli pod se je trgovec kar za glavo prijemal, kako sva staromodna...

jade

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

27. apr 2008 21:27

Uh, še ena staromodnica.....al smo pa malo retro??? Me sicer (kar se mene tiče) ne zanima, kakšnega mnenja so trgovci....važno je, da sem jaz povsem zadovoljna. V moji kuhinji namreč živim jaz, ne trgovci.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti