Danes sem bila v lokalni knjižnici. Seveda so pri nas trenutno aktualne otroške slikanice. Malo sem brskala po njih in ... ugotovila, da tistih slikanic, ki smo jih brali mi (pred recimo 20-imi leti in še kakšno čez) ni več. Pa me je malo zajela nostalgija in sem se spominjala ... Ena najlepših je vsekakor od Vide Brest Pravljica o mali Marjetici, zajčku, medvedu in zlati pomladi. Se spomnite? Take lepe male marjetke so bile po vsej knjigi. (Ne vem, a je bilo iz te knjige ali iz ene druge tole: Divji mož, kosmati mož, tri doline je ogradil. "to bo vrt moj, v njem si rož in sočivja bom nasadil" ...... Kar storile so roke, to z nogami potepta si).
Pa "Tika-taka", ki mi je pomagala, da sem se zelo zgodaj naučila poznati na uro (sem znala celo pesem na pamet, zdaj so živi samo še odseki, recimo "Poldan - to je čas obeda, polna je na mizi skleda. Juho zdaj so posrebali, do dveh malce zadremali" (če zna kdo celotno besedilo, bi bila zeloooo vesela - nikakor se ne spomnim celotnega besedila.).
Potem so tukaj "Muca Copatarica", ki je "živa" še danes, "Maček Muri", Pekarna Mišmaš, Pravljice iz mačje preje itd.
Prepričana sem, da me boste spomnili še na mnoge druge.
Atina