Zaklepanje

bios  

član od: 3.3.2006

sporočila: 72

23. apr 2008 9:12

Tudi pri nas smo imeli hišo odprtih vrat. No, kar nekaj let nazaj, pa so nam iz odklenjene garaže sunili kolo in še nekaj malenkosti. Potem smo začeli zaklepati. Pred tremi leti pa so nas spet obiskali, tokrat skoz kuhijsko okno visokega pritličja. V hiši samo urico ni bili nikogar, so pa seveda to tudi ugotovili, ker sta bila dva tipa z avtom za bližnjo barako. Policija ni nikoli odkrila storilcev, pa tudi, če bi jih, nam ne bi koristilo, ker s sumili dva naromana, tem pa tako ni mogoče nič vzeti. Lep, varen dan! bios

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

23. apr 2008 9:18

Pri nas je vedno zaklenjeno, ker živimo ob zelo prometni ulici in tako nikoli ne veš kdo pride. Pa čedalje več je nekih "čudnih" tipov, ki se smukajo okoli. So pa bila vrata kar velikokrat odklenjena zaradi starih staršev, pa smo namontirali ključavnico, ki jo lahko odpreš od zunaj samo s ključem. So pa zadnjič mojemu vlomili v avto in to na domačem dvorišču samo zaradi cigaret, ki jih je imel na sopotnikovem sedežu. Mimogrede so ukradli še fotoaparat, ki ga je imel v predalu. Radia se tudi dotaknili niso. In policaji so samo poslikali in nama povedali da je "premajhna vrednost" (400€) da bi lopova sploh iskali. Avto je samo poslikal, prstnih odtisov pa ni vzel pa čeprav so bili dobro vidni. Zato pa sploh ni čudno, da je toliko vlomov, vsaj na našem koncu zadnje čase. alexis

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

23. apr 2008 9:25

Jaz se vedno zaklenem, tudi podnevi, če sem sama doma. Drugače pa vedno ponoči. Ja, bi mi bilo sila neprijetno biti odklenjeni ponoči, kaj pa vem. Nisem več doma v hribih, kjer sem se bolj varno počutila. Jelenckova

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

23. apr 2008 9:48

Ko sem sama sem vedno odklenjena. Ponoči sem velikokrat odklenjena, ker pozabim zaklepati in moram reči, da imam veliko srečo, da ni bilo še presenečenj.

Anamarija

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

23. apr 2008 9:55

Tudi jaz sem bila doma v hribih,kjer nam se na misel ni prislo, da bi zaklepali podnevi.Ponoci pa smo. Zato tudi sedaj dostikrat pozabim zaklepati,pa vem,da bom mogoce lahko enkrat se mocno presenecena. Vendar imamo pa psicko,ki zivi z nami v hisi in je zelo dobra cuvajka. Se preden kdo pride do vhodnih vrat, zalaja na poseben nacin. Majdina

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. apr 2008 10:08

Meni sta se nekega dopoldneva sredi kuhinje pojavili dve dami in se zvedavo ozirali okoli - in ko sem ju vprasala, kaj pravzaprav isceta, sta izjavili, da sta mislili, da je tukaj frizerski salon, nakar sta jo popihali kot strela. (se ne hecam.) Najbrz je pomagalo tudi to, da je ena od mojih mack iz sobe tako gromko zarencala, da so jima kobajagi frizure in ostali projekti takoj izpuhteli iz glave (macka je imela takrat dva tedna staro mladicko in je globoko tigrsko rencala na vse, ki niso pripadali ozjemu druzinskemu krogu; kot zanimivost naj povem, da je ista mladicka v starosti 7 tednov uprizorila nepozabno sceno branjenja domacega teritorija nad dvema siolovcema, ki sta mi prisla merit signal na parici, le da je rencala nanje v nekaksnem ponesrecenem falzetu, hihi - ce ima clovek take macke, psa ne rabi :)))) ). Od takrat sem glede zaklepanja precej previdnejsa in grem tudi preverit, ce nisem prepricana. lp, proxima

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

23. apr 2008 10:53

Se zaklepamo. Po vlomu v firmo smo še toliko bolj nezaupljivi, kljub temu, da je od tega že nekaj let. V nekaj minutah so nam naredili masaker. Smo tudi bolj pozorni na neznance, ki se smukajo okrog. Včasih si zapišem št. reg. tablice, če se mi zdi vedenje koga preveč sumljivo. Čeprav dvomim, da bo to v pomoč. Ko so vlomili v sosedovo firmo, so se pripeljali z ukradenim avtom, ki je imel tudi ukradene registrske tablice. Neizsledljivi, na žalost.

barbara9

jampina  

član od: 5.12.2007

sporočila: 229

23. apr 2008 11:29

tudi mi smo doma v hribih,no malce bolj odročno od mesta,čez dan se ne zaklepam ,ker se že na daleč vidi ali pa sliši avto.Imamo zelo dobrega psa čuvaja,ki je odvezan non stop,mimogrede-nekoč sem imela bližnje srečanje z medvedom,takrat je pes naredil tako galamo ,da sem se imela čas umakniti v hišo.Ponoči pa ne gre nič mimo hiše da nas pes ne bi opozoril.Ko pa gremo od doma vse zaklenemo in zapremo ,psa pa privežem da o sodobni tehnologiji nadzora ne govorimo jampina

631141  

član od: 14.11.2003

sporočila: 612

23. apr 2008 13:27

Pri nas smo se držali načela: Kaj bi zaklepali, saj nam lahko kvečem kaj prinesejo, ne pa odnesejo. Pa so nam odnesli mobitel, ene 5 škatlic cigaret, pa še nekaj šare. Odklenjena vrata, samo not je stopil in pobral z omarice. Sedaj pa itak kar ne najdemo, pravimo verjetno so nam ukradli. Je pa sreča, da teh vrat ni zaklenil mož, ki je ležal na kavču. Ampak nobena stvar ni tako slaba, da nebi bila za kakšno dobra. Sedaj vsaj malo bolj zaklepamo. Čeprav čisto 100% pa nismo. Lp, Klavdija

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

23. apr 2008 13:37

Se pozna, da sem mestna: stanujem v bloku, svoje stanovanje VEDNO zaklenem, tudi če grem samo po časopis v nabiralnik, in seveda tudi, ko sem doma. To je čisti avtomatizem, tako kot si pripnem pas v avtu. teta torta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti