Pozdravljeni,
Je morda kdo že slišal za gomasio-baje se uporablja kot nadomestek soli, pomaga pri sladkorni ter preprečuje krvavenje iz nosu?
LP, Mojca
mojcap
Pozdravljeni,
Je morda kdo že slišal za gomasio-baje se uporablja kot nadomestek soli, pomaga pri sladkorni ter preprečuje krvavenje iz nosu?
LP, Mojca
mojcap
21. apr 2008 21:58
Gomasio je pražen sezam, zmešan s soljo in zdrobljen. Za kaj pomaga sicer ne vem, dober vsekakor je Avena
21. apr 2008 22:12
klik Ne vem, koliko je res, ampak slišala sem, da prežene mačka
21. apr 2008 23:17
Menda koristi na mnogo področjih, ampak mislim da je najpomenbnejše to, da ne zakisa telesa, tako kot sol. Je pa tudi zelo dober. Zelo dobro na koščku domačega kruha in malo masla in čez to potresen gomasio.
Aki
29. apr 2008 17:53
Moj ata ga dela že kar nekaj let - sezam sam je zdrav (ne vem na pamet, ampak ima cel kup kul stvari v sebi), ponavadi ga dodamo pri kosilu na vrh riža ipd kot začimbo... Naredi ga vsake toliko nekaj, shranjenega pa imamo v steklenem kozarcu, & predvsem uporabljamo kot začimbo... Je pa res, da noben nima sladkorne ali krvavenja iz nosu ;) lol Samo mislim, da proti sladkorni in krvavenju iz nosu velja preštudirati še druge principe zdrave prehrane... :) Za sladkorno menda pomaga tudi cimet, pa tudi fižol (oz. krom v njem) pomaga uravnavati nivo sladkorja v krvi & preprečuje želje po sladkem... Jagoda501Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoča paradižnikova juha
Galette z zelenjavo