23. apr 2008 13:17
Jaz imam silikonski valjarček, (kupila čopič in je bil na stalaži še valjarček, pa sem kupila še valjarček), ki ne pušča glasov.
BTW, ladies, hvala za pohvale. Moji bronhitični duši tole lepo dene.
Je pa MamaF lepo povedala, ne se kar vnaprej ustrašiti. Ne si govoriti, da "jaz pa tega nikoli ne bom znala, meni to ne more uspeti".
Jaz sem svoj prvi biskvit naredila v obliki predpražnika, drugi je bil v obliki žaganja.... Iz četrtega je nastala rolada. Preden sem znala narediti vanilijevo kremo (po osnovnem receptu), je bilo zelo veliko sesirnjenih situacij. Svojo prvo torto sem delala 19 ur. Resno. Zaradi tega, ker mi v prvih treh poskusih ni uspelo in sem si rekla, da ne grem v posteljo, dokler mi stvar ne uspe, ker tako hudičevo težko pa valda ne more biti. V četrtem poskusu sem potem torto obtežila, da je bila ravna, da ne rečem, da je bila v vaservagi in jo obilno premazala z nutelo (leta po tem poskusu sem videla, da se temu reče Torta Nutellla...
)
Počile so mi tri kremaste torte (in sem tisti del z razpoko pojedla sama), potem sem si rekla, pa dobro, to se da tudi kako drugače - in po treh poskusih sem ugotovila, da ga ni čez alufolijo na obroču. Skratka, učila sem se na svojih napakah. Da ne navajam, kaj vse sem popravljala na slanih stvareh, dokler nisem dobila enega kolikor toliko korektnega grifa....Poudarek je naslednji: izkoristite vsak kiks kot podatek, ki bo pomgal v naslednjem poskusu. Tako se napak ne bojiš več in vse je bolj zabavno. Od kuhanja in konditorstva do vsega ostalega v življenju.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 23. apr 2008 13:35:53