Lulanje

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

21. apr 2008 8:43

Hvala vsem za spodbudne besede, informacije iz prve roke in navodila.

Ja poskusili smo spanje brez plenic, spanje s plenicami, zmanjšali pitje v pop. in večernem času, za večerjo brez mleka, celo hlačke ki piskajo ob stiku z vodo sem kupila-a od vsega tega imam samo jaz največ težav-nočna vstajanja da ga dam lulat(oba otroka mi spita celo noč od 3 mesecev dalje, tako da mi nočno vstajanje niti najmanj ni domače :) ), stalno mislim kdaj je pil, koliko je pil,...eh vse skupaj sem poenostavila. Plenice nazaj gor, pa bomo probali spet čez kakšen mesec. Ampak vidim, da je kar precej tega.

Še enkrat hvala za moralno pomoč, pa izkoristite sonček danes!

ANJA

evanika  

član od: 13.11.2007

sporočila: 31

21. apr 2008 20:49

Jaz imam pa malce drugačen problem glede lulanja. Moja šest let stara hčerka pa noče hodit lulat. Kadarkoli jo vprašam če jo kaj lulat tišči je vedno odgovor: ne. Tako dolgo drži da jo potem že vse boli ampak lulat pa ne. Če je ne bi nagnala lulat, bi šla čez cel dan enkrat ali dvakrat lulat. Ima kdo s tem kakšno izkušnjo? evanika

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

21. maj 2008 17:58

Mogoče motivacija s posebno lepim wc pokrovom in pisanim wc papirjem, glasbena igračka na wc-ju...

Dokler se ne navadi, potem pa igračko oz. stvari, ki ne spadajo tja, mirno umakneš..

čoko

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

21. maj 2008 18:37

Oj. tudi mi smo imeli podoben problem, pa ne ponoči ampak tudi podnevi. Včasih suh včasih moker. Sem ga peljal k bio energetiku pa mu razložil stvar, on je pol naredu seanso, v štirih dneh je bil suh podnevi in ponoči. Je pa reku, da je stvar psihičnega izvora, da je predvsem strah pred pred nekom, ki mu je blizu, navadno pred očetom. Sem se še jst mal v roke vzel pa mal na lepši način uveljavljal avtoriteto, pa je očitno pomagalo. ČE VERJAMEŠ seveda! Upam da sem kej pmagal... lp pero

doga  

član od: 4.1.2008

sporočila: 11

21. maj 2008 18:47

Tudi moj 4 leta in 5 mesecev star sin ponoči še lula v pleničko. Do nedavnega se je pogosto pomočil tudi čez dan. Na nefrološki klinik,i kjer je bil na opazovanju so ugotovili, da ima v osnovi "premajhen mehur". Njegov mehur je zdržal samo 1 dcl tekočine moral bi pa nekje okrog 2 dcl. Dobil je tabletke Desutitrol (upam, da sem prav napisala) in delali smo vaje ter barvali lulu kolendarček. Čez dan je bilo hitro bolje, ponoči pa še vedno lula. Mogoče sem preveč flegmatična, a še vsak otrok je prej ali slej nehal ponoči lulat. Spominjam se, kakšne cirkuse je zganjala kolegica, ko je njen otrok še ponoči lulal: omejevanje pitja, bujenje sredi noči ... jaz se s tem ne mislim ubadat. Vesela sem, da je čez dan suh, čas pa bo že prinesel svoje in vem, da bo prej ali slej suh tudi ponoči. Do takrat pa pleničko, da on in mi mirno spimo. Doga doga

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

21. maj 2008 18:50

Aja, pa še nekaj sm pozabu: tamal hod skoraj vsako noč na wc, pa se zrihta sam, samo luč na wc-ju gori celo noč...Pač cena za ne-vstajanje ponoči..Sej se itak zbudiš k hod po bajti, ampak ni treba vstat...lp pero

anja  

21. maj 2008 23:23

He he he si me nasmejal Pero. No vidim da nas je oz. naših otrok kar nekaj ki imamo/imajo takšne probleme. Če bi pri nas šel sam ponoči na WC bi mi blo vseeno tudi če tri luči gorijo, ampak naš spi kot ubit. Ga ne zmoti nič, če tudi bi atomska padla....., in ravno zato mislim, da je to še dodatni dejavnik da se polula, pač ne čuti da ga tišči ker tako močno spi.Čeprav, da ga pohvalim, včeraj sem ga dala ob polnoči lulat in je do sedmih zjutraj zdržal bit suh. Žal, je to pri nas redkost in zelo velik uspeh.

Kar se tiči bioenergetikov-v to smer sem že razmišljala. Se splača poskusit.In točno tako kot si napisal-ČE VERJAMEŠ.

Lahko noč,

ANJA

srcektorta  

član od: 13.5.2008

sporočila: 153

25. maj 2008 9:16

moja sestra je lulala do 10 leta,potem smo pa zamenjali jogi in stop nehala. srcektorta

Bačko  

član od: 22.10.2012

sporočila: 10

3. jun 2013 15:05

Mene pa zanima kje ste dobili te hlačke ki piskajo. :)

Bačko

anja  

4. jun 2013 7:32

Zdaj se dolgo nisem oglasila. Naš fant je v tem času prenehal z lulanjem in to sam od sebe, kar na enkrat je bilo konec Zgleda da nekateri res rabijo malo dlje da dozorijo tudi v tej smeri.

Bačko, mi smo piskajoče hlačke kupili v Sanolaborju, ampak naš fant je vsa piskanja prespal, vsi ostali smo se zbudili, sine je pa gladko spal

ANJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti