17. apr 2008 8:56
akim, tako je, prav imas, nekateri otroci res potrebujejo manj spanja, prav tako odrasli, jaz bi spanje najraje preskocila [ce ne bi bila utrujena]. Tudi moja hcerka ni potrebovala toliko spanja kot njeni vrstniki. Tudi v vrtcu ni nikoli zaspala, pa so uporabljali vse mogoce metode in je potem vec sploh niso silili. Potem so ji vzgojiteljice dovolile, da je ta cas risala in listala knjige, kar obozuje. Mi je vzgojiteljica na govorilni uri rekla, da ni smisla, da bi jo sili spati, ker spanca ne potrebuje. Rekla je, da so taki otroci ponavadi nadpovprecno nadarjeni in da zmeraj potrebujejo delati nekaj kreativnega, da njihovi mozgani ne potrebujejo toliksne regeneracije kot drugi saj so vedno v teku. Moram pa povedati, da je hcerka res prednjacila pred vrstniki. Po enem letu je govorila tekoce, pravilno oblikovala stavke, ljudje niso mogli verjeti, so samo buljili. Plenic se je resila ko je bila stara komaj eno leto, ponoci sem ji dala se kaksno ,vendar je pri enem letu in pol niti ponoci vec ni uporabljala. Smo jo pa ze zgodaj navajali na kahlico. V prvem razredu je edina, ki bere in pise, ostali se sele sedaj ucijo. Uciteljica pravi, da je pri slovenscini odlicna in da se branja v devetletki ucijo sele v 2.razredu. V vrtcu se je pesmico naucila, ko jo je slisala dvakrat, trikrat. Prav tako v soli. Jaz sem lahko samo ponosna, kar zmeraj nastopa, igra glavne vloge. Je pa res, da sem se vedno veliko ukvarjala z njo. Zdaj je ze prava trmoglavka in je zunaj na svezem zraku, na igriscu se prevec. Potem pa zvecer noce v posteljo, ker zdaj more se to in ono. Pomembno pa je vztrajnost, ce mora spat mora spat.