Vzorci za klekljanje

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

17. feb 2009 22:50

In prava risarka vzorec, preden gre v prodajo, tudi sama skleklja, kako pa je z nadaljnjo reprodukcijo papircev, je pa odvisno. Zato pa grem jaz vedno kar do risarke same in pri njej pregledam papirce, prediskutiram zadevo in grem zadovoljna domov. Škoda le, ker trenutno pri meni ni kake posebne vneme za klekljanje.

Pa še nekaj, dobra kleklarica (jaz sem turistična) zna oceniti, kateri papirc je dober in kateri slabše narisan, torej je tudi od nje odvisno, kakšen bo končni izdelek. Če pa prineseš domov šlamparijo, tudi končni izdelek ne more biti 1A.

Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. feb 2009 7:48

No, prodajanje slabih vzorecev je najmanj neprofesionalno. Ne glede na to, ali tak vzorec potem uporabi najnajmojstrica ali začetnica. Tudi v knjigah vzorcev za kvačkanje, pletenje, vezenje raznih vrst so vzorci (večinoma) dobro razloženi. Saj mojstricam je morda res precej vseeno, ostalim pa ne........

Ker, če bi take avtomobile prodajali, me prav zanima...... zakaj bi torej za vzorčke veljalo kako drugače?

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

18. feb 2009 9:27

Loni je napisal/a:

Meni se prav fajn zdi, ko doma naštimam bulo, dam gor papirc in ko pridem do konca, zagledam tam ime ene ali druge Irme, obe osebno poznam in mi vse skupaj še več pomeni.

Obstaja tudi društvo:

http://www.mojplanet.net/zsk/

Loni Makaroni

Ja Loni  imaš prav! Drugače sem pa začela papirce kar sama risat, sklekljam tisto kar si sama zamislim, pa še ceneje pridem skozi

saša

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

18. feb 2009 15:38

polde je napisal/a:
Dobra klekljarica si potemtakem ne sme privoščiti, da nariše slab vzorec, ki ga proda xy krat in ravno toliko ljudi ni zadovoljno z vzorcem. Mogoče nisi pomislila, da vzorce ne kupujejo samo dobre klekljarice, ampak tudi začetnice, ki verjamejo, da bo kupljen vzorec brezhiben. Nisem rekel, da je vzorčke risat na računalnik lahko, a delo si s tem precej olajšajo. Sedaj pa končujem, ker vidim, da sem ti stopil na žulj. Mogoče sama rišeš vzorce, pa si se našla med mojimi besedami?! Pač tudi jaz samo izražam svoje mnenje.
Ne bo držalo, vzorcev ne rišem sama, znam pa zelo dobro klekljati, predvsem pa dobro berem narisani vzorec in ga znam tudi takoj oceniti ali je dober ali ne. Tisti ki se spoznajo na to delo vedo, kaj vse se dogaja in na kakšen način ta ali oni pride do vzorca, zato najbrž bolje vedo, o čem govorim. Težko bi ti takole povedala. Če imaš voljo, pa lahko nadaljujeva na zp. lp Vesna

Nikitamena  

član od: 29.1.2008

sporočila: 22

12. dec 2009 17:39

Pozdravljene! Zanima me, ali ima mogoče katera v svoji zbirki kak papirc (vzorec) s kitajskim motivom? Hvala že v naprej :D Nika Nikitamena

kranjcsuzana  

član od: 25.9.2010

sporočila: 1

30. okt 2010 22:42

lepo pozdravljene klekljarice! toplo se priporočam za kakšen vzorček in se vam v naprej zahvaljujem. Moj naslov: kranjcsuzana@gmail.com kranjcsuzana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti