Vzorci za klekljanje

mancap  

član od: 30.9.2008

sporočila: 1

4. feb 2009 19:33

tudi jaz bi rada, če ima morda kakšna izmed vas kakšen vzorček. moja mami je namreč navdušena klekljarica. pred kratkim je naredila damo s klobukom in sedaj ugotavlja, da bi poleg te dame prav lepo pasal tudi mož. zanima me, če ima katera kakršen koli vzorec moškega. hvala lepa mpj mail pa je: mancapeek@yahoo.com mancap

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

4. feb 2009 21:27

Ne, to ni isto, drugače se pa čisto strinjam z Reco in tem, da ženske od tega živijo (ne poznam nobenega moškega, ki bi jih risal, lahko delam krivico). Jih poznam kar nekaj in ni tako enostavno samo s tem zaslužiti za preživetje. Sem Idrijčanka, ki vsak papirc kupi in jih nikoli ne fotokopira.

Loni Makaroni

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

4. feb 2009 21:46

Punce, bodite resne, za tako malo denarja se dajete tukaj v zobe. V Ljubljani je Galerija idrijske čipke. Če greste od magistrata proti Prulam, na desni strani. Se pravi na nasprotni strani magistrata je ta mali lokalček. Tam imajo tudi katalog. Vzorčke si lahko v miru pregledate in potem tudi kupite. Kar precej truda in znanja je potrebno, da se nariše en vzorec. Za moje pojme so smešno poceni. Pa brez zamere. lp Vesna

mihana  

član od: 22.9.2004

sporočila: 122

17. feb 2009 19:40

sem čisto za...da se o tem ne govori javno...in verjamem da ni enostanovno risat. je pa na žalost tako kot pr vseh stvareh ki se dajo preporducirat ane..od knjig do glasbe.... drugače pa reca..v trgovini mojca je en a5 vzorček okol 2 eur..kar meni ni tako zelo poceni...in da to stvar potem še večkrat delaš in vsakokart novega kupiš??? nevem no..ne pride ravno poceni... pa brez zamere ;( mihana

Reca  

17. feb 2009 21:41

Tak vzorček ne narediš tik tak in poleg tega lahko narediš na enem papircu kolikor hočeš čipk. Če ti je to predrago imaš vso možnost, da se greš učit risat vzorčke in potem boš lahko risala sama zase in celo za prodajo. Ne morem pomagat, tako pač je in tega si nisem zmislila jaz. Jasno je, da se dela vse, da se pride do materiala a bodite vsaj toliko fer do tistih ki jim je to kruh in ne počnite tega tako javno. Obstaja zasebna pošta. lp Vesna

polde  

član od: 8.9.2006

sporočila: 9

17. feb 2009 21:59

No včasih so tudi vzorci narisani malo "malomarno", tako da tudi če ga plačaš, ne prideš do takega končnega izdelka, kot bi ga pričakoval. Je pa tudi res, da se vzorci sedaj bolj kot ne rišejo računalniško in še to, en vzorček narišejo 1 x, prodajo pa ...

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

17. feb 2009 21:59

Ena trgovinica s čipkami in ostalim je v samem centru Ljubljane.

http://www.ljubljana.si/si/turizem/ljubljana_az/2081/

Pa tule si poglejte nekaj pravih umetnin:

http://www.moj-album.com/album/2024512/

Meni se prav fajn zdi, ko doma naštimam bulo, dam gor papirc in ko pridem do konca, zagledam tam ime ene ali druge Irme, obe osebno poznam in mi vse skupaj še več pomeni.

Obstaja tudi društvo:

http://www.mojplanet.net/zsk/

Loni Makaroni

Reca  

17. feb 2009 22:10

Veš kaj Polde, dbra klekljarica mora znat klekljat tako, da tudi kak tak vzorček ki ni narisan čisto točno naredi dobro in lepo. Tega ga nauči dobra mentorica. Dober mentor pa ne samo da mora znat dobro klekljat, znat mora predvsem dobro razložit in pokazat. In še tako mimogrede, tudi na računalnik narisat vzorček moraš znat. Ni tako enostavno kot se sliši. lp Vesna

polde  

član od: 8.9.2006

sporočila: 9

17. feb 2009 22:17

Dobra klekljarica si potemtakem ne sme privoščiti, da nariše slab vzorec, ki ga proda xy krat in ravno toliko ljudi ni zadovoljno z vzorcem. Mogoče nisi pomislila, da vzorce ne kupujejo samo dobre klekljarice, ampak tudi začetnice, ki verjamejo, da bo kupljen vzorec brezhiben. Nisem rekel, da je vzorčke risat na računalnik lahko, a delo si s tem precej olajšajo. Sedaj pa končujem, ker vidim, da sem ti stopil na žulj. Mogoče sama rišeš vzorce, pa si se našla med mojimi besedami?! Pač tudi jaz samo izražam svoje mnenje.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti