Pokvarjena živila

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

tema odprta - 12. okt 2002 22:27 | ogledi: 2.779 | odgovori: 2

Za gobe in špinačo smo na forumih že razjasnili, da se jih ne sme hraniti in pogrevati, ker se naredijo določene strupene spojine. Za krompir je bilo rečeno, da se lahko pogreva, če le hočeš jesti pogretega. Pred kratkim sem pa slišala, da se ne bi smelo pogrevati jetrc in da se ne sme hraniti in npr. drugi dan pojesti v solati naribano črno redkev. Ali je to res? Ali kdo to (živ) počne?

neznan uporabnik

14. okt 2002 21:12

O Mimi ! Jetrc res ne bi jedel pogretih, kar se oa tiče črne redkve pa ni problema. V bučnem olju so čudovite, naslednji dan celo mnigo boljše. Le eneo napako imajo. Pa to ljudim ne gre rado z jezika. Redkev te napne ko vraga, pol pa prdiš ko svinja. Milan Perlič

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

15. okt 2002 14:04

Evo pri nas - delam solato iz črne redkve in šampinjonov, ki je bistveno boljša, če kak dan ali max dva odstoji. Redkev naribam na drobno, dodam konzervo šampinjonov (iz slanice) zalijem s sladko smetano, dodam žličko hrena (lahko iz kozarčka), malo popra, solim. Najboljša je zelo hladna in ko malo odstoji. Lahko dodate tudi malo majoneze ampak ni nujno. Odlično se poda k narezkom ali hladni pečenki. Hranite jo pokrito, opozarjam pa, da ima zadeva zelo močan vonj, (kako naj drugače napišem - smrdi). Vendar kdor se prepriča in jo poizkusi ji ostane večno zvest. Posledic nima tako hudih kot Milanov recept, je pa to zagotovo kar težka hrana. Še najmanj težav dela če solate ne kombiniraš z mesom (žal), ker se očitno lepše prebavi. Jej pa smo spet na "mejnih" temah... Nekoč sem poizkusila narediti enako s t.i. "pivsko redkvijo" ki je večja, podolgovata in bele barve (kupila v Leclercu), vendar je okus v končni fazi preblag. Kar se pa jetrc tiče, ratajo trda že če jih samo prvič predolgo pražiš, po moje je to glavni razlog, da se jih ne pogreva. Čeprav ne vem, kako to izvdejo v menzah, kjer stvari stojijo pripravljene kar nekaj časa. Morda namig od kakega profesionalca??? Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti