16. apr 2008 11:43
Kuharca37, ce smo nekatere gor morda samo 14 dni, se to ne pomeni, da smo Kul Slo odkrile takrat, ko smo se vpisale. Tako, da se domac lahko pocutis ze vec let. Vsak si lahko najde kak razlog, da se ne vpise. Obiska na Kul Slo pa je veliko tudi od tistih, ki se ne vpisejo, pa portal lahko obiskujejo ze vec let vsakodnevno. Vpis v Kulinaricno Slovenijo ti pa menda da pravico, da si na njem domac. Ali ste morda tiste, ki ste clanice ze dalj casa vec vredne? Da se imate pravico cutiti domace? Potem smo "nove" morebiti odvec? In se nimamo pravice oglasati in je boljse, da smo kar tiho??? Glede Vegete: Vegeto tudi jaz uporabljam. Ceprav sem ZELO DOBRO ZALOZENA Z VSEMOGOCIMI ZACIMBAMI, od katerih jih MNOGO RASTE TUDI NA MOJEM VRTU. Dejstvo pa je da Vegeta, na pase povsod! In je v nekaterih jedeh prav ogabna. Vegeto uporabljam na pecenem piscancu, tudi pri kaksnem svinjskem zrezku vcasih [se odlicno poda k mesu], v enoloncnicah, pa juhah [vendar ne vedno], zlasti pozimi, ko zelenjeva nima pravega okusa. Pa ni res, da je Vegeta novodoben dodatek jedem, uporabljali so ga ze precej nazj, ko se poleti susili zelenjavo za pozeje. Makedonska vegeta je zakon. Ko pa neka jed zahteva, da se ji dolije kaksna juha, pa zato ne mislim zrtvovti kaksne kure ali pa kaksne kile mesa in zalijem z juho iz kocke, navsezadnje sem to videla pri kuharjih z mednarodnim slovesom. Kuhar ne more biti vsak, se manj pa nastopati javno. Damjana prav nihce ne strasi, ampak ga samo izivamo, da naj upravici svoj sloves in nam pove kaj konkretnega. Ce pa se izdaja ze javno osebnost mora to tudi 100% biti. Ce si clanica nekje ze dalj cas, pa ne mores trditi, da si boljsa od drugih [kuharica,itd.]. Iwana