1. maj 2012 10:02
No, to je to, slike niso bogve kaj, ker so slikane s spletno kamero... Upam, da je rastlina vseeno razpoznavna...
čoko
1. maj 2012 10:02
No, to je to, slike niso bogve kaj, ker so slikane s spletno kamero... Upam, da je rastlina vseeno razpoznavna...
čoko
1. maj 2012 14:38
Razpoznavna je, na celini pa ni prezimno trdna. Ker se nisem spomnila imena, sem uporabila tale določevalni ključ.
Rastlina je pitosporum, tudi lepljivka imenovan.
rimljanka
1. maj 2012 15:48
Hvala lepa, si bila v vsestransko pomoč!
Torej ne bo šla z nami v notranjost... Škoda.
čoko
1. maj 2012 17:23
Pozna kdo imena teh rož?
Lp
sinička
1. maj 2012 20:53
Če se ne motim je prva afriški smilj.Zelo hvaležna rastlina za korita ki ni zahtevna.
jovita
1. maj 2012 21:22
jovita, hvala za odgovor!
sinička
2. maj 2012 22:08
čoko je napisal/a: |
Hvala lepa, si bila v vsestransko pomoč! Torej ne bo šla z nami v notranjost... Škoda.
|
Res je škoda, ker noro diši . Kaj, če bi poskusila jo gojiti v čebru, kot oleander?
lp
cervus
3. maj 2012 17:32
Lep pozdrav.
Sinička na drugi sliki je ESPISCIA ali Schattenroehre.Ne prenese suhe zemje,zato,ker pol odvrže listke.
Novo rastlino lahko vzgojiš z podtaknjenci,ki hitro naredijo korenine.
Veliko veselja z to rožico.
l.p
magnolija3
3. maj 2012 20:46
Odlično! Hvala! . Le kaj bi jaz brez tebe
sinička
3. maj 2012 21:05
Pri nas, na Primorskem, uporabljamo pitosporum tudi za žive meje. Ko cveti je zrak dobesedno prepojen z njegovim vonjem, posebno ob večerih. Ne vem koliko stopinj pod ničlo prenese, v loncu ti bo pa zagotovo preživel. Zelo lahko ga je vzgojiti v želeno obliko, saj ni nobenih težav pri obrezovanju.
dagaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami