5. sep 2015 18:54
katera rastlina je to?
golubić
5. sep 2015 18:54
katera rastlina je to?
golubić
5. sep 2015 19:43
Je to uganka ali te res zanima? Na fotografiji se vdijo le deli lisatov ene dvokaličnice. Ker se v ozadju vidi veja robide, se nekako da zaznati, kako veliki so listi. Imaš še kakšno fotografijo, kjer bi se videla cela rastlina ali vsaj večji del? Cvetovi ne bi bili doveč.
Mene rastlina spominja na katero od košarnic, recimo oman, a msilim, da oman ni.
rimljanka
5. sep 2015 23:37
A ni to ščir oziroma amarant????
Lp
cervus
6. sep 2015 9:52
mogoče se zdej boljše vidi,če ne bom naredila še nekaj slik
golubić
6. sep 2015 10:15
Je ščir, ja.
Lp
cervus
6. sep 2015 12:34
Ja, Golubič, res se bolje vidi.
rimljanka
6. sep 2015 14:30
Joj, če se ti to zaseje na njivo se zlepa ne znebiš.
Pa še grozne korenine ima.
irena
6. sep 2015 15:54
Še ne vem dobr sliko dati na forum,se še učim,zdej sem nekaj malega prebrala tudi o ščiru ali amarantu in zanima me kje je še kaj za prebrat
golubić
19. jul 2016 14:01
Imam prošnjo.
Na našem zeliščnem travniku so se začele pojavljati nove, meni neznane, rastine. Ne govorim o šentjanževki in tavžentroži,ki ju je na naše veselje obilo. :)
Gre za rastlino na fotografiji desno zgoraj.Zrastejo več kot 1 m v višino in se zlahka prelomijo. Imajo vinsko rdeče steblo, (premera do 2 cm) in socvetja. Travnik je tretiran zeliščem prijazno (pozna košnja, da se določene rastline osemenijo). Prosim za kakšno informacijo, bom pa skušala v naslednjih tednih narediti še boljši posnetek.
Zanima me zato, ker če niso avtohtone/užitne, jih bom eliminirala, ker se zelo hitro razraščajo.
Hvala.
č
paulinne, tudi z žigosanimi znamkami smo lahko dobrodelni
19. jul 2016 17:11
Ne vem, se slabo vidi - da ni japonski dresnik? To je zelo invazivna tujerodna vrsta - preberi tule. Lahko bi šlo za mlade rastline, predno se razrastejo - ampak razrastejo in namnožijo se izredno hitro.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Eksotični suši