Katera rastlina je to?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. maj 2012 20:25

Frina, tud slučajno niso do tal! Nikoli niso še bile - najkasneje takrat, ko zgasnem na morje, mi propadejo (morda letos ne bodo, ker so potomci že objavili, da ne gredo s ta starimi na morje - čez par let, ko bodo videli, da je to še najceneje, bodo pa spet hodili )

Proxima, sadila sem ga v prvih dneh marca - čeprav je bilo takrat že toplo, se spomnim, nič me ni v prste zeblo!

Frina, bobek nima počenega trebuščka, ker mu je čevljar prišil črno krpo čez - zdaj ima tam črno zaplato!

Ma, ežoj, rečem ti - men je okus boba najboljši od vseh stročnic, čeprav imam tudi fižol zelo rada1

tisto tam je pa eno šavje (prosto po ognjiču).

lp

cervus

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

23. maj 2012 20:32

Ežoj-sončnica?

jovita

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. maj 2012 22:52

Ne jovita, sončnice dobro poznam, se nič ne hecam, sam sem posadil, seme je zelo drobno, morda mal večje od makovega, rjave barve.

ežoj

Mygrace

sporočila: 6506

23. maj 2012 23:21

In kje si dobil seme, Ežoj?

Mygrace

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

24. maj 2012 0:04

elaphus je napisal/a:

Sem kar jezna, pri nas frišnega ne prodajajo, na Slovaškem in Češkem pa. Ampak je malo predaleč, da bi šla tja bob kupovat!

cervus

elaphus, najprej sok, potem pa greva lahko kupit svež bob , malo bližje od Češke bo.

lp

mzm

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

24. maj 2012 5:58

Ežoj-tobak?

jovita

kozamurnik

sporočila: 2311

24. maj 2012 6:31

Na ežojevi sliki je rastlina, ki se imenuje bombaž. Zakaj jo je posadil, se ve. No vsaj tisti, ki smo dlje na Kulinariki, vemo. Zaradi očitkov, da ne premore prta. Temu bi rekli ekstremni avtraktizem. Bravo,ezoj! murnik

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

24. maj 2012 16:24

se dobro da sem sama, danes se samo rezim.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

24. maj 2012 16:40

kozamurnik, a ne da si en mejčken žleht?

No, sem se mislil mal skrivnostnega delat, una pa naravnost: kje si dobil seme.

Evo, peljem se, in naletim na njivo. Najprej sem mislil da je zapuščeno, pol se mi vseen zdi, da gojijo nekaj mani neznanega. Videti je tako:

in od blizu:

nobenega v bližini, da vprašam ( mal me tudi sram, vaški fant, pa da ne pozna rastline ). Vzberem ena dva stroka, računam, bo že kakšna kulinaričarka mim šla, pa je bom vprašal. Res je šla mim, jaz pa pozabil vprašat.

Videti je še tako:

v tisti bunkici je devet semen, vidnih na sliki ( no, vsaj v tisti je bilo ).

Torej: katera rastlina je to?

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti