27. jul 2014 21:13
Hmm, zgleda da ni začimbica, čeprav listki dišijo. Jaz sem jo dobila v Crikvenici blizu plaže, utrgala vrsiček, dala v vodo in glej jo rožco zdaj mi cveti.
buča
27. jul 2014 21:13
Hmm, zgleda da ni začimbica, čeprav listki dišijo. Jaz sem jo dobila v Crikvenici blizu plaže, utrgala vrsiček, dala v vodo in glej jo rožco zdaj mi cveti.
buča
28. jul 2014 13:07
Prečudovite salvie
francis
27. avg 2014 16:44
Na Rabu v gozdu smo našli drevo z zelo lepimi sadeži. Sadeži so veliki cca 2cm. Ali mogoče kdo pozna to drevo in mogoče kaj ve o teh sadežih?
karnak
27. avg 2014 16:50
Meni izgleda kot liči... samo ni. Ali pač?!?
SMARTY1
27. avg 2014 16:52
Tudi moji domači so bili mnenja, da je sadež kot liči, a se nam zdi nemogoče
karnak
27. avg 2014 16:53
Če probaš olupit, boš videla če je , in po listih sodeč da je,
SMARTY1
Sporočilo je spremenil(a) SMARTY1 dne 27. 2014 17:01
27. avg 2014 17:03
Liči je pa ja večji od 2 cm.
hedonist
27. avg 2014 17:07
Mislim, da je to jagodičnica (prpak). Pri nas ni ravno pogosta, bolj greš ob obali na jug, več jo je. V Piranu raste ena na cesti, ki pelje od osnovne šole proti pokopališču.
nola
27. avg 2014 17:15
Res je, jagodičnica (Arbutus unedo). Plodovi so užitni, čeprav so po okusu bolj en dolgcajt. Zanimivost: rastlina cvete jeseni (neizraziti beli cvetovi), istočasno so pa na njej še zreli plodovi iz prejšnje sezone, zaradi česar je bila v času risorgimenta simbol italijanske zastave (bela barva cvetov, zelena barva listov in rdeča barva plodov). lp, proxima
27. avg 2014 17:54
Dalmatinci na jugu jim pravijo maginje. Zelo dobre so surove, če so le dovolj zrele - zdaj še zagotovo niso prave, na Mljetu smo jih nabirali konec oktobra. Iz njih pride super marmelada. Pa ni dobro pretiravati z njimi, ker v velikih količinah, kako naj rečem, zelo pospešijo prebavo.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Marmorni kolač
Gnetemo, pečemo in jih že jemo