28. maj 2012 15:18
Hja, veze imajo vsekakor dobre, kajne (T-2 press) Zaenkrat smo vsi, ki smo tisto solato jedli, še živi, za jutri se pa tako ali tako nikoli ne ve... lp, proxima
28. maj 2012 15:18
Hja, veze imajo vsekakor dobre, kajne (T-2 press) Zaenkrat smo vsi, ki smo tisto solato jedli, še živi, za jutri se pa tako ali tako nikoli ne ve... lp, proxima
28. maj 2012 15:20
@rimljanka: hvala, kamen se mi je odvalil. Nežni namig glede čebulic sem tudi razumela lp, proxima
28. maj 2012 15:21
Plazečih šetrajev ni. Če ti je prezimil in je temu podoben, potem je kraški šetraj, Satureja montana. Se mi pa dosti verjetneje zdi, da je bil napis na lončku napačen. Sicer pa imajo petraji bolj poprast vonj, materine dušice pa bolj sladek, malo skoraj meden, nekatere s pridihom limone. Hm, najbolje bi bilo, da nam postrežeš s fotko.
rimljanka
28. maj 2012 15:23
proxima je napisal/a: |
@rimljanka: hvala, kamen se mi je odvalil. Nežni namig glede čebulic sem tudi razumela |
Dvojna korist, zame in zate, vmes pa kakšna , na sončen junijski dan.
rimljanka
28. maj 2012 15:35
Sploh sem letos čisto obsedena od raznih česnov, na Obali ravno zdaj začenja cveteti eden od divjih porovih sorodnikov, malo bolj gor v okolici Rodika sem lani ob tem času zasačila cele plantaže cvetočih česnov, ki imajo med precej nežnimi cvetki še prav majhne zarodne čebulice (se mi zdi, da je to Allium vineale), po travnikih okrog Postojne so spet tretji, jih moram iti zdajle spet malo pogledat in poslikat za zbirko na temo česnologije. lp, proxima
28. maj 2012 16:53
Eh proxima, ne vsega verjet! Tisto je sexa vulgaris iz rodu sexovk, vpliva na psiho ( odtod ime, ni pa strupena ).
ežoj
29. maj 2012 7:15
Pa ne, da so proximo začeli skrbeti vampirji?????
lp
cervus
30. maj 2012 14:07
Kaj je pa to zaena rožica? Ko sem nabirala materino dušico, sem naletela nanjo: enako velika, pa blazinice tvori.
Upam, da se dovolj vidi ...
Atina
30. maj 2012 14:24
Grebenuša, rod Polygala. Za določitev vrste je premalo vidno.
rimljanka
5. jun 2012 9:30
Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašala.Mi lahko prosim kdo pove (če ve) kje bi se lahko kupila trajnica Cimicifuga racemosa - grozdnata svetilka? Hvala
paulina dKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Hempy polenta