kozamurnik
sporočila: 2311
11. apr 2008 6:46
Hvala vsem za prijazne nasvete!!!Smo ze razmisljali,da bi grmicke vrgli ven,ker nam nekako ne gre v slast, ampak ob obilici idej ste jim zagotovo resili zivljenje!
kozamurnik
11. apr 2008 6:46
Hvala vsem za prijazne nasvete!!!Smo ze razmisljali,da bi grmicke vrgli ven,ker nam nekako ne gre v slast, ampak ob obilici idej ste jim zagotovo resili zivljenje!
11. apr 2008 9:18
Okej, na prvo žogo bi jaz naredila takole: - Vzela bi pol kile ribeza in bi ga fino posula s sladkorjem v prahu in pustila, da se zadeva odcedi (dokler ne nastane vsaj dva dcl sirupa, stvar ni dobro odcejene) - Medtem bi naredila biskvitno podlago v naslednji sestavi: 4 jajca, 5 žlic sladkorja, 1 dcl soka rdeče pese, malo gazirane mineralne vode, 4 žlice moke in bi zadevo pekla v tortni podlagi 26 cm na 180 stopinj 20 minut. Seveda bi prej čekirala okus soka rdeče pese (za dodaten sladkor je itak ena žlica sladkorja več kot običajno) - finta rdeče pese pa je, da tako dobiš RDEČ BISKVIT - Ta biskvit bi navlažila z eno žlico jogurta v kombinaciji s sirupom iz prve alineje - Odcejeni ribez bi zmešala z 2 litroma grškega jogurta in 5 vrečkami želatine fix in to zadevo ulila v tortni obroč, seveda oblečen v folijo in pustila zadevo v hladilniku 8 ur In bi dobila rdeče-vijolično sočno torto. Vendelina jr.
11. apr 2008 10:00
Kapo dol. Ti jih pa res stresaš z rokava. Predlog: kaj pa če bi (v izogib negotovosti zaradi soka rdeče pese) uporabila za biskvit kar izcejen ribezov sok ? Bi bil biskvit temno vijoličast? Zaradi jogurta bi bila krema svetlo vijoličasta, torej bi bila kombinacija svetlo - temno za romantike. pa okrasila bi lahko z vijolicami ali cvetovi sivke poleti. Ah! Vendelina, ne se mi smejat, glede tort sem tvoja občudovalka....in zelo rada teoretiziram v stilu "kaj če bi..."...prakticiram pa s tortami točno 4-krat letno, tako da tegale še ne bom tako kmalu poskusila. Ampak miru mi pa ne da...kaj bi, če bikozamurnik
11. apr 2008 10:07
Saj ne bom!!! Ampak kar tako,za jest res ni dober. Koliko fantazije imate,hvala!!!
11. apr 2008 10:15
Lahko tudi ribezov sok daš v biskvit, samo potem bo biskvit barve v smeri "trule češnje" - okus bo pa vseeno džazen... Jaz sem v bistvu rabila en izgovor, da prodam finto z rdečlo peso.... Vendelina jr.
11. apr 2008 10:20
Vendelina - a imaš ti kako pogodbo s proizvajalci grškega jogurta
11. apr 2008 10:42
Točno tako pogodbo kot druge ladies s proizvajalci tičino mase.....
11. apr 2008 11:02
Mi ga skoraj vsega pokuhamo za čaj. Ne rabiš nič limone in je odličnega okusa. gaja 1
11. apr 2008 11:08
Veš, Vendelina, pri meni profesionalna deformacija tele barvne kombinacije narekuje. Rdeče - vijoličasta mi ne gre najbolj. Ampak sem se spomnila pa na kontrast oranžno - vijoličasta (ta bi bil bolj za tehno frike). Ali bi dobila oranžen biskvit z uporabo žafrana (umetne barve me ne zanimajo), zato teoretiziram v tej smeri. Ali pa kurkuma....samo okus?? Tista finta z rdečo peso bi bila pa super v kombinaciji z nežno zeleno. Mogoče meta, pehtran? V jogurtu seveda. Zgoraj pa preliv iz orto črne čokolade, mmmm! Okrašeno pa s srebrno sivimi sivkinimi lističi. V glavnem, saj vidiš, nakladam brez problema, v prakso se bosta morali pa kar vidve s Stano vreči. ..zdaj grem pa moje silne ideje o sesanju stanovanja udejanjit v praksi! Lep pozdrav. mamaF - Mojca
11. apr 2008 12:27
Saj tista rdeča ni cinober rdeča, bolj v jagodno barvo vleče, tako da tista lavender barva, ki nastane z ribezom, da to barvno nekako gre skupaj, tako malo psihadelično, yet konceptualno....Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Zvezdice alla Alfredo
Veseli tiramisu