10. apr 2008 15:57
Čestitam!
Sama sem mamica osemmesečnice in kuham predvsem po občutku. Mnenja o tem, kakšno hrano in kdaj naj bi jedli naši otročički so zelo deljena, odvisno od avtorjev, tako boš zasledila, da tuji avtorji priporočjo povsem drugačno hrano kot domači avtorji. Drugače boš veliko receptov našla na različnih forumih o dojenčkih. Sama si najbolj pomagam s kuharico Lizzie Vann: Organic baby and toddler cookbook (kupila sem jo v MK), po kateri sem naredila že nekaj jedi tudi za odrasle.
Moj nasvet: hop v knjižnico, kjer si lahko izposodiš različne kuharice za dojenčke, potem se pa odločiš za nakup tiste, ki ti je najbolj uporabna.
V eni izmed kuharic sem prebrala, da današnji otroci do 17 leta pojedo toliko E-jev in dodatkov, kolikor znaša njihova teža. Sama se striktno držim organsko pridelanih sestavin, izogibam se E-jem in ostalim dodatkom.
Pa še to: tudi sama sem komaj čakala na uvajanje hrane. No, vse ima svoje čare, predvsem gre za veliko packanja. Tako, da včasih si boš želela, da bi kupila kakšen lonček in ne vlagala toliko truda v kuhanje, ker bo mogoče le kakšna žlička končala v ustih in želodčku, ostalo pa bo frčalo naokoli.
Uživaj v nosečnosti in predvsem pazi na svojo prehrano!
smrečica