10. apr 2008 13:48
Meni je tudi čar potovanja v tem, da kupuješ tam, kjer si, in iz tega nekaj narediš, ali pa se hraniš zunaj in tako spoznavaš hrano krajev, skozi katere potuješ.
Zraven pa samo najnujnejše, če se kaj nepredvidenega zgodi ali se ti preprosto ne ljubi česa iskati.
Konzerva fižola, leče, koruze, kečap, vrečka testenin, konzerva tunine in kuhane šunke - je čisto dovolj. Zelenjavo je bolje kupiti svežo kot pa poleti vlačiti s seboj zamrznjeno. Zato se mi zdi nekaj zamrznjenih zrezkov in morda kak golaž ali omaka čisto dovolj za s seboj, ostalo pa kupovati po poti. Za prebrodit kakšno nepričakovano krizo pa so tudi keksi, čokolada, kakšno pakirano pecivo dovolj dobri, to pa se nam tako ali tako vedno valja po prtjlagi. Pa sadje naj bo vedno na zalogi in pijača.
Sicer pa najdeš zamrznjene jedi tudi po poti in zakaj bi si delala dvojno delo s kuhanjem doma in potem še s pogrevanjem, ko pa lahko samo pogrevaš in ob tem še poskušaš, kaj vse ponujajo tuji zamrzovalniki?
Kakorkoli, meni je še vedno najljubša varianta zajtrk v lastni režiji, vse ostalo pa zunaj, pri lokalcih (v gostilnah, kamor zahahjo le domačini, ali s tržnice ter trgovine).
Mamamia
mamamia