8. apr 2008 12:56
Jaz imam model WTS86511. Je zelo podoben tvojemu, le da lahko sušim 7kg perila, namesto 8 in posebnih programov ima tvoj nekaj več. Drugače sta skoraj enaka, tudi vizualno.
Stroj uporabljam približno 2 meseca in sem zelo zadovoljna z njim. Večina sušim na desni strani pod Koch/BuntWäsche. Kateri program točno, pa je odvisno od perila, ki ga sušim. (extratrocken, shranktr. plus ...)To si poglej v navodilih, kaj kateri pomeni. Če sušim npr. posteljnino, brisače, serviete, belo spodnje perilo..., dam na najbolj vroč program. Drugače prilagodim "po občutku", rajši pa na nižjo temperaturo, kot na previsoko.
Pri vseh programih pritisnem tudi gumb na levi strani lcd-ja, Bügelleicht, ki manj zmečka perilo; pri občutljivem perilu pa še Schon, ki zmanjša temperaturo sušenja.
Aja, prilagajam tudi programe glede na količino perila, ki ga sušim. Če je stroj približno poln, uporabim programe za 7 kg; če ne pa za 3,5kg. Ti imaš verjetno možnost 8 ali 4. Itak ti pa na LCD-ju vse napiše.
Kot je že nekdo zgoraj napisal, je zelo pomembno glede mečkanja oz. "nelikanja", da perilo, ko je posušeno, TAKOJ zložiš. Fajn je, če ga potem pustiš še malo na zraku in ga ne zložiš takoj v omare.
Praktiviram pa še naslednje: če je kos oblačila nov, ga posušim 1-2x na zraku, potem pa normalno sušim (+Schon). Kavbojke naj se ne bi sušile v stroju - jaz jih, le da zmanjšam temperaturo sušenja (+Schon). Pri veliko oblekah piše, da jih ne smeš sušiti v stroju. Jaz to pri nekaterih spregledam in jih lepo posušim, npr. fantove boksarke, barvne spodnje majice, moje brezšivno spodnje perilo, kak tanjši pulover (ki izgleda kot iz volne in je prepovedano sušenje v stroju)...
Če npr. operem zraven kakšnega bombažnega perila tudi kaj bolj občutljivega, npr. volno (za katero imam sicer svoj program, vendar se mi ga zaradi 2 puloverjev ne splača uporabit), s tem, da prilagodim proram pranja, dam potem v sušilec samo bombažne cunje, ta dva puloverja iz volne pa posušim na stojalu. Kopalnica postane fajn topla pri delovanju sušilca in se tudi tista dva puloverja zelo hitro posušita. Pa jakne, bunde in podobno tudi sušim naravno.
Pomembno je, da upoštevaš pravilo: manj je boljše in bolj varno, pa ti ne more it nič narobe.
Srečno!
jessy6