23. jul 2011 9:23
No moram reči, da nismo zasledili nikakršne neprijaznosti in počasnosti. Ljudje v Strugi so res super (pa naj bo Makedonec, Albanec,..).
Mi smo potovali z letalom iz Ljubljane do Skopja potem pa smo šli s taksijem do Struge. Tako da za vožnjo nismo porabili veliko časa
Spali smo v zasebnih apartmajih (veliko ceneje kot v hotelu). Če koga zanima mu lahko na ZS pošljem kontakt.
Za zajtr smo nakupili v trgovini (imajo veliko slovenskih/hrvaških izdelkov: Alpsko mleko, Laško pivo, argeta, čokolešnik, perutnina ptuj,..).
Za kosilo oz. kočerjo smo hodili jesti ven. Bilo nas je 5. Vsak je jedel svojo glavno jed + solata + pijača pa smo dali največ 1500 denarjev kar je približno 25€.
Nekaj cen: pivo na plaži 1€, ves sok 1€, 10 čevapčičev 2€, zrezki, kremenatli,... 2€, velika solata 2€. Jedli smo v večih restavracijah pa so bile vse super.
Sladoledi so zelo poceni (0,2€-1€).
Zvečer pa je v mestu zelo lepo- glasba, trgovine, stojnice, lokali....kot na morju.
Plaža je bila super (v vodi mivka, na plaži kamenčki), voda čista (se vidi do dna).
Kar se pa čistoče v mestu tiče pa vemo, da smo na balkanu. Nimajo še kulture, da bi smeti (od sladoleda, plastenke,..) vrgli v smeti. Ampak moram reči, da ni bilo grozno.
En dan pa smo se odpravili tudi v Ohrid. Moram reči, da nas mesto ni prepričalo. Je lepo, ampak za dopust mi je lepše v Strugi. Namreč Ohrid je večje mesto, ni več tiste 'domačnosti'. Drugače pa je tudi v Ohridu čista voda, mesto lepo. Sem pa opazila, da je v Ohridu kar nekaj apartmajev na vzpetini tako da kdor se bo odpravil tja, naj se pozanima, kje točno je nastanjen apartma.
Če še koga kaj zanima pa naj vpraša. Bom pa objavila tudi nekaj slik.
Če koga vsaj malo mika mu res priporočam dopust v Strugi
Ksenija
http://picasaweb.google.com/xency.k