4. apr 2008 8:25
Vidim, da gre tukaj za bolj resno vlago, pa vendar, če ima še kdo malo manj fajhtne probleme:
Nekaj let sem občasno, potem celo stalno živela v zelo dobro hidroizolirani hiši, napol celo vkopani v hrib.
Najhujši problemi s kondenzom so bili v kopalnicah, ki so bile seveda obložene s keramiiko,nekaj let smo hiško ogrevali predvsem s pečjo na drva, okna in vrata so bila nova, dobro tesneča aluminijasta kar tudi ni dosti pomagalo k sušenju.
Seveda sem takoj kupila razvlaževalec, vsem je šel na živce zaradi hrupa, tako da je bil v uporabi le takrat, ko smo bili zunaj. Potem se je pa seveda prelila posoda za vodo.
Pa sem se odločila, da poskusim še z zelo cenenim razvlaževalcem ki se običajno uporablja na barkah. Saj ga najbrž poznate, plastično ohišje v katerega postaviš kocko soli in iz njega vsak mesec ali kadar se pač narišeš na privezu zliješ vodo.
Deluje odlično tudi na celini! Svetujem pa skrbno preiskavo tržišča, prvo kocko soli sem nabavila v navtični trgovini in je bila približno 18 x (osemnajstkrat) dražja kot tiste, ki jih zdaj kupiujem pri najboljšem sosedu(v njegovih tehničnih postojankah).
nola