Samec -čivava

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

12. avg 2008 16:17

HelpAnimal je napisal/a:
Tako mešančki kot pasemski psi, imajo POPOLNOMA ENAKE možnosti za bolezen
Vsak kuža lahko zboli. Vendar imajo rodovniški psi dokumentirano poreklo, zato se take, ki prenašajo dedne bolezni, lahko izloči iz vzreje in s tem prepreči nadaljnje deformacije in posledično trpljenje psov.
HelpAnimal je napisal/a:
Če vam dam še lekcijo o rodovnikih.. Nima vsak pes rodovnika,to je jasno. In ni vsak čistokrven.Samo ne pomeni pa,da če nima rodovnika ni čistokrven in je mešanec. Kje se vas pa glava drži? Osnovnih pojmov o psih nevemste,pa se vtikate v debate. Na vaših mestih bi bila tiho. HelpAnimal
V kinologiji so samo pasemski oz. rodovniški psi in mešanci oz. nerodovniški psi. Čistokrvnih psov brez rodovnika ni. Mladički pasemskih staršev dobijo rodovnik. Prav vsi, od prvega do zadnjega. Če rodovnika nimajo, to lahko pomeni, da vsaj eden od staršev bodisi nima rodovnika bodisi vzrejnega dovoljenja. Taki mladiči so mešanci. Tako da, draga HelpAnimal, srčno upam, da že zavoljo psov veš, kje se tebe glava drži, saj poznavanja osnovnih pojmov o psih iz tvojega posta nisem razbrala. Pravzaprav tudi osnovnega pojma o pravopisu ne, ampak to je že druga tema. Obilo veselja in lepih trenutkov z vašimi ljubljenčki

HelpAnimal  

član od: 12.8.2008

sporočila: 4

12. avg 2008 16:36

No,v bistvu pa imaš tudi na nek način prav,da so samo nerodovniški in rodovniški,ampak to še ne pomeni,da so mešančki bolj zdravi,kot je po kmečko napisal Sonček. Res je,da se rodovniškega lahko izloči iz vzreje,če prenaša dedno bolezen,ampak obstajajo tudi bolezni,ki niso dedne. Tem se nemorajo izogniti niti mešanci niti rodovniški in obojni imajo enako velike možnosti da le to dobijo. Zato,sonček se meni zdijo take izjave popolnoma neprimerne. www.helpanimal.mojforum.si

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

12. avg 2008 17:16

petkica podpišem se pod tvoj zadnji post! mamamia čestitke :) mi bomo tudi kmalu dobili dodatno družbo :) 15. julija so se skotili mali lovski terierčki, potomci našega Blitz-a...rožice lepe:) no Nubi-ja že nestrpno pričakujemo :)... ycrna

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

13. avg 2008 7:09

Mi imam dva psa, enega z rodovnikom in enega brez....ni nobene razlike razen v papirjih in oba sta enako ljubljena in srečna. mišika

macadamia  

član od: 17.5.2007

sporočila: 217

13. avg 2008 8:09

HelpAnimal je napisal/a:
Če vam dam še lekcijo o rodovnikih.. Nima vsak pes rodovnika,to je jasno. In ni vsak čistokrven.Samo ne pomeni pa,da če nima rodovnika ni čistokrven in je mešanec. Kje se vas pa glava drži? Osnovnih pojmov o psih nevemste,pa se vtikate v debate. Na vaših mestih bi bila tiho.
Izgleda, da tudi ti o tem ne veš kaj dosti. Če pes nima rodovnika, JE mešanec. macadamia

mišika  

13. avg 2008 8:48

Moja psička nima rodovnika in ni mešanka. mišika

macadamia  

13. avg 2008 8:50

V jeziku kinologov je. macadamia

mišika  

13. avg 2008 9:10

Ja sigurno, da je....ko pa malo prebereš te kinološke forume in iskušnje posameznikov, pa lahko marsikaj razbereš in si ustvariš svoje mnenje. Naša psička je zelo zdrava in vedno pohvaljena pri veterinarju in se nič ne razlikuje od njenih rodovniških pasem. mišika

macadamia  

13. avg 2008 9:18

Saj ni pravilo, da bi moralo biti z njo kaj narobe. Mislim, da to nima nobene veze z rodovnikom. Me pa zanima, če si se kdaj vprašala, zakaj tvoja psička nima rodovnika, glede na to da je od rodovniških staršev?! Vzrejnega dovoljenja namreč ni težko dobiti, če je le vse, kot mora biti ... macadamia

mišika  

13. avg 2008 9:42

Kupila sem ga od družine, ki se jim enostavno ni dalo urejat papirje. Meni pa takrat ni bilo toliko pomembno, ker smo si v družini želeli takšnega psa in ker so zelo iskani, ga je tudi težko dobit. mišika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti