Samec -čivava

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

4. apr 2008 15:29

jaša je napisal/a:
Tako kot imam jaz živali rada, se ti še zdavnaj ne sanja, pa to ne pomeni, da moram zavetišče izpraznit in imeti ali vzljubiti pasmo psa, ki mi ni všeč
Vzljubiti ti res ni treba, to pride samo od sebe...
jaša je napisal/a:
Pa kaj ste čisto zmešani? Mater da mi kaj takega več ne pišeš, take oslarije raje obdrži zase in krivi sebe ne drugih, ki jih niti ne poznaš.jaša
jaša je napisal/a:
Vidim, in opažam, da sem nasploh na napačnem forumu, kar se vsega tiče, bo morda res bolje zapustiti kulslo, ker se z enimi izjemamami očitno ne da pogovarjat oz. sporazumevat.jaša
Ti imaš resnično zanimiv način komuniciranja, zato je užaljenost popolnima odveč. Že v štartu je bil tvoj oglas zelo neoseben, kot bi šlo za rezervne dele in ne za živo bitje, vsekakor bi od nekoga, ki ima živali rad, pričakovala kakšen stavek več. Za nekatere (vključno z mano) je pač to občutljiva tema in se oglasimo, kadar imamo občutek, da se živo bitje enači z inventarjem. Forumi so nasploh zato, da se izmenjuje različna mnenja in zato, ker je nekdo povedal svojega, ki ni v skladu s tvojim, res nima smisla, da se ti tako nos povesi. Kulinarika je preveč fajn in si ne zasluži tega

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

4. apr 2008 16:08

petkica, bravo. s0ncek*

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

4. apr 2008 16:09

Vzela na znanje, kaj mešanček pomeni v kinologiji, zato anja27 hvala za pojasnilo. Vem nekaj več. Si lepo pokazala, kako se dajo stvari pojasniti tudi brez arogance, povzdigovanja glasu, nestrpnosti in podobnih načinov kako nekomu pokazati, da o neki zadevi misli napak. Škoda, da ni več takih. Mamamia mamamia

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

4. apr 2008 22:39

s0ncek* je napisal/a:
Če bi imela jaša psičko z rodovnikom oziroma če bi iskala psička z rodovnikom za paritev, bi to potekalo drugače. Ne bi napisala na kulinarični forum, da potrebuje psička nujno, hitro, čimprej. s0ncek*
Če si toliko dobra, pa prosim še razloži, kako ti veš, da njena psička nima rodovnika. Zdaj me pa prav že zanima, kakšen je ta postopek, tako malo za razširitev mojega znanja o psih;) Saj vem, da ni taprav forum, ampak če se je debata že začela, pa vprašam... matilda

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. apr 2008 6:12

Mislim, da kaj takega pa če ne! Vsi imamo radi živali in le prav je potrebno prebrati. Mislim, da se sprašuje, če ima kdo psička čivave za parjenje. No, a ga kdo ima? Bodo pa prišle ne svet male čivave. Saj kolikor sem prebrala, za to tudi gre. Pa saj ne piše, da bo parila ne vem kaj s čivavo. So pač to majceni psi, ki so kar luštkani in če bi jih rada imela več, zakaj pa ne? Mogoče pa želi postati vzreditelj in se ni pravilno izrazila. Ne vem, zakaj je potrebno toliko polemike na eno tako nedolžno vprašanje. Imate ali nimate kužka pa sme čivava? Saj to je bistvo, a ne?

Kyara

mansaj  

član od: 23.12.2003

sporočila: 478

5. apr 2008 8:50

Jaz na žalost nimam samčka pasme čivava, bom pa oddala svoje mnenje glede odgovora sončka. Če bi meni na tak način odgovoril/a, čeprav me ne pozna in ne ve ničesar o meni, bi se počutila napadeno in ne bom napisala užaljeno, ker to ni prava beseda...prej razočarana, da si nekdo ustvarja mnenje na podlagi treh stavkov. Ampak to je spet samo moje mnenje. Upam, pa da se najde ta pasji samček. jasna

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

5. apr 2008 10:07

Ko sem napisala tako obsirno mnenje, podkrepljeni z argumenti, kjer nisem faforizirala nobene, ne SOncka*, ne Jase, ampak sem pisala le objektivno, mi je sporocilo "uspelo" izbrisati Samo skop izvlecek[mojega razmisljanja]! SOncek je uzalila Jaso z stavkom:"Imam samčka, čivavo. In niti v sanjah ga ne bi spustila blizu ljudem, kot si ti." Jasa je naglo napadla. Bila je uzaljena in je zagrozila, da bo celo zapustila forum. Hm!!! Da o besednjaku niti ne govorim. Da sprejmes kritiko moras biti ZREL, ce se pa ne strinjas z njo, pa moras to povedati, in to na vljuden nacin, podkrepljen z argumenti. In, ceprav Jasa pravi, da ima rada zivali, dvomim ,da bi obdrzala kar celo leglo civav, jih cepila, sterilizirala ali kastrirala, itn. Vsaj nekaj bi jih prodala ali vsaj podarila. Verjetno bi zanje tudi primerno poskrbela, jih oddala novim lastnikom. In to, da isce samcka, se ne pomeni, da bi imela rada kar farmo psov. In tudi ce bodo na svetu 4 civave manj, se to ne pomeni, da bodo v zavetiscu stirje kuzki manj. Nekateri ljudje se nikoli ne bodo odlocili za to opcijo, na. Zlasti bode v oci nacin Jasine komunikacije, ki je inpulziven, nepremisljen, celo grozec:"Mater da mi kaj takega več ne pišeš,..". To se je ze pokazalo pri ocenjevanju receptov, kjer je tudi ze vzkipela, in je bila tudi ze debata. Tudi jaz recept pokomentiram, vendar pa ga ne bom ocenila kar z 1, ce mi ni vsec. V najboljsem primeru si ga priredim, ali pa se mu odpovem. Ne mores biti kar takoj uzaljen in nastopiti tako agresivno. Da pa izstopi kar iz foruma, in to kvalitetnega, to pa je milo receno otrocje, nezrelo! Iwana

unicorn  

član od: 8.10.2005

sporočila: 212

5. apr 2008 10:10

Se skoraj popolnoma strinjam s tabo Iwana. S to razliko, da je tudi za podajanje argumentirane kritike na sprejemljivem nivoju potrebno biti zrel. unicorn

Iwana  

član od: 31.3.2008

sporočila: 143

5. apr 2008 10:40

unicorn, se strinjam. Iwana

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

5. apr 2008 10:44

soncek grdo pišeš res,če se z Jašo poznata osebno kar razbiram z tvojega posta,saj ji pišeš tebi nikoli ne bi posodila psa za parjenje potem se zmenita preko zs. Mudi se ji pa gotovo zato ker se psičke ne gonijo celo leto....joj. Jaša ......posodim lahko rotvajlerja bo nastala mešanica ki bo mirila strasti na kulinariki. kuharca37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti