Samec -čivava

nitta  

član od: 13.1.2008

sporočila: 384

13. avg 2008 21:32

Veste kaj se mi je dogodilo danes zjutraj ob 7 uri... prispela sem v Maribor, kjer delam poskuse za diplomsko nalogo. Pograbim motike v avtomobilu in se odpravim malo popleti...nato se po cesti blizu mene pripelje avto, se vstavi, malcep ogleda naokoli, nato pa okno dol in bumf iz okna ven mlada muca, od lastnika pa le še en grd šššššc in se mirno odpelje. Mene je skoraj kap, se začnem dreti za njim, če je nor ali kaj, čisto sem bila iz sebe in si tako nisem zapomnila reg.številke. Nakar muca pride do mene, taka cartika mala preplašena, tresla se in se nato skrila meni v naročje, jaz pa še vedno objokana prihajala k sebi. Lepo vas prosim, kam to pelje...zgrožena sem nad nami!ljudmi!tega živali ne počnejo!smo mi razvitejši ja... :( žalost je potem malo splahnela, ker sem uspela najti mucku nov topel dom in trenutno spi v postelji zraven novega lastnika. Nisem želela odpirati nove teme, ker ste tu ravno zbrani vsi ki vam ni vseeno... nitta Sporočilo je spremenil(a) nitta dne 13. avg 2008 21:34:30

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

13. avg 2008 23:58

nitta res je, je pa tudi res odvisno kakšno pasmo imaš, recimo lovski psi in delovni psi imajo poleg zunanjosti tudi oceno na njihovo delo...zatem se odločijo ali je pes primeren za nadaljno vzrejo... ycrna

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

14. avg 2008 0:05

anja27 to je pa živo posploševanje! to je kot reči, da so vsi muslimani teroristi...pa povej kdo so tej rejci, ki jih poznaš in povej zakaj jih nisi še prijavila za njihovo napačno ravnanje? Veš, tudi jaz sem slišala, da je nekdo ostal živ, ko je padel s sedemindvajsetega štuka... ycrna Sporočilo je spremenil(a) ycrna dne 14. avg 2008 00:06:02

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

14. avg 2008 7:52

ycrna,

moje pisanje ni v stilu "baba čula baba rekla", ampak so to stvari, ki jih sama poznam. Nikakor nisem posploševala, ampak sem samo povedala, da tudi obstajajo primeri. Kot med mešančki obstajajo primeri bolezni, tako tudi med rodovniškimi psi obstajajo primeri. Tudi bolezni.

Draga ycrna, če si sama v tem poslu, potem v mojem postu sigurno nisi prebrala ničesar novega. Ne me pa vleči za jezik, da naj te ljudi imensko izpostavljam tukaj na forumu. Ali si sploh pomislila na možnost, da sem jih prijavila za njihovo ravnanje?

Anja

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

14. avg 2008 8:45

Kar nekaj vas vidim tukaj, ki se hvalijo, da imate doma psa z rodovnikom.....jaz pa imam enako rada oba psa Yorkija brez rodovnika in Dobermana z rodovnikom in sta zame oba pomembna člana v naši družini. Če si kupuješ tako pomembnega člana v družini, je pomembno, da si ga želiš iz ljubezni in ne zato, da se lahko hvališ. mišika

s0ncek*  

član od: 23.4.2007

sporočila: 1191

14. avg 2008 10:06

HelpAnimal je napisal/a:
No,v bistvu pa imaš tudi na nek način prav,da so samo nerodovniški in rodovniški,ampak to še ne pomeni,da so mešančki bolj zdravi,kot je po kmečko napisal Sonček.
Prosim, pokaži mi, kje sem napisala, da so mešančki bolj zdravi? Hm ... s0ncek*

Gurenc  

član od: 31.1.2008

sporočila: 68

14. avg 2008 11:30

Uf tole z rodovniki, pa mešančki itd........mi imamo čistokrvnega rodovniškega mešančka. Ga ne zamenjam z nobenim rodovniškim kužkom. Imam pa vprašanje za vse tiste goreče zagovornike rodovnikov: ali imate svoje življenske partnerje tudi izbrane na podlagi rodovnika? Izgleda prvi randi v stilu: pokaži mi rodovnik, pa me lahko pelješ na limonado? Gurenc

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

14. avg 2008 11:55

Hm,  pse obožujem, ampak še vedno niso ljudje. Tudi noben od naših psov, ne rodovniški ne tisti brez rodovnika, ni nikdar jedel pri mizi, če smo že pri enačenju ljudi in živali. Pes ostaja pes, človek pa človek.

In obravnavati katero koli žival kot človeka - ja v nekaterih rečeh se pa vendarle razlikujemo, kajne?

Glede obolenj in prenašanju bolezni ali napak iz roda v rod pri ljudeh - genski testi se delajo, kajne? In ob možnih slabih napovedih se ljudje lahko odločimo, kako ravnati. Ali spraviti na svet prizadetega otroka ali ne?

Psi pri nepravih vzrediteljih nimajo izbire. Nekdo, ki mu je do živali, pa bo takšne stvari preprečil.

Meni je vseeno, kakšnega psa ima kdo, z rodovnikom ali brez, samo da ga ima rad. Drži pa mojem skromnem mnenju, da bi bilo manj zavrženih in potepuških psov, če bi ljudje z živalmi bolj odgovorno ravnali. Ker mi imamo razum in moč za ukrepanje, živali pa zgolj svoj nagon.

Tako da je vprašanje, ali tudi partnerja izbiramo na podlagi rodovnika, nekoliko mimo. Že zaradi razlike med živalmi in ljudmi. In nikdar nisem marala ljudi, ki so iz svojih psov skušali narediti bitja s človeškimi lastnostmi, saj na ta način negirajo pasjo naravo, kajne?

Mamamia

mamamia

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

14. avg 2008 12:24

In kam spadamo ljudje? Včasih smo hujši od živali in se imamo za nekaj višjega. mišika

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

14. avg 2008 17:20

ycrna, zelo grobo znaš napadati, to pa ni lepo

Ta debata je brez konca. Tako kot smo ljudje splošno gledano različni, se razlikujejo tudi vzreditelji. Nekaterim se morda res ne ljubi tekati za papirji, psico parijo le enkrat, ker je to zanjo kao dobro, in tisti psi so morebiti res čistokrvni psi brez rodovnika. Nekateri vzreditelji pa morda s tem res prekrivajo prepogosto parjenje in hranijo svoj pohlep.

Sama se nekako bolj nagibam k temu, da se tudi na tem področju vzpostavi red in omejimo parjenje, vendar gre tu predvsem za zavest posameznika. Dokler je na svetu toliko drugih problemov, ki zadevajo ljudi, dvomim, da bomo imeli red na pasjem področju.

Do takrat pa - radi jih imejmo! Z rodovnikom ali brez.

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti