4. apr 2008 13:36
Morda pa Jaša rabi samčka, ker ima doma psičko te pasme in bi jo rada parila. In ima ta psička tudi rodovnik. In bi jo rada parila, ker naj bi samičke vsaj enkrat kotile? A je kdo pomislil še na to možnost??? jass
4. apr 2008 13:36
Morda pa Jaša rabi samčka, ker ima doma psičko te pasme in bi jo rada parila. In ima ta psička tudi rodovnik. In bi jo rada parila, ker naj bi samičke vsaj enkrat kotile? A je kdo pomislil še na to možnost??? jass
4. apr 2008 13:47
Če se ne motim, so mešančki psi, katerih starša oziroma drugi predniki niso iste pasme. Potomci dveh psov iste pasme pa niso mešančki, ampak so predstavniki svoje pasme, ne glede na to, ali imajo rodovnik ali ne. Torej so v primeru, ko se parijo psi brez vzrejnega dovoljenja, a iste pasme, "čistokrvni psi brez rodovnika", kot si zapisala, sOncek*, kar pa je razlika od mešanca. Če se motim, naj me ycrna kot poznavalka kinologije, popravi. Zbolevajo pa vsi, težko je reči, kateri več, kateri manj. Še posebej so za določena obolenja občutljivi tudi psi z rodovnikom predvsem redkih pasem, ker ni toliko možnosti parjenja kot pri bolj razširjenih pasmah. Ampak to so že bolj strokovne debate, zato jih pustimo ob strani. Govorim pa iz lastnih izkušenj s psi in teh je kar nekaj, od ukvarjanja s psi v azilu, mešančki in čistokrvnimi psi z rodovnikom in brez njega, do razstavljanja psa z rodovnikom (in tudi zmage; na razstave smo pa šli samo zato, ker je to želel vzreditelj, tudi kot dokaz, da nam ni prodal psa, ki ne ustreza standardom pasme, čeprav je bilo nam vseeno; psa smo kupili, ker smo si ga želeli in bi bil naš in oboževan tudi z morebitnimi napakami in četudi ne bi povsem ustrezal standardom pasme). Je pa res, da smo se doma dve leti odločali, kakšnega psa bomo imeli, hodili po razstavah in gledali ter zbirali informacije, čeprav smo pred tem imeli že tri pse (nemška ovčarja in potem rotvajlerja). Mamamia mamamia
4. apr 2008 13:56
Tudi jaz sem tukaj presenečena nad odzivom.
Ne razumem, kaj je naredila jaša narobe. Zakaj ne bi smela svoje psičke (očino čivave) pariti? Če obstaja tema mali oglasi, ima pač pravico napisati kaj takega.
Dajte malo premislit, preden usekate, no...
jasna
4. apr 2008 14:20
mislim da bi morali na forumu naredit en filter za pošto ker presegajo nekateri mejo ukusa!!lp senka senka
4. apr 2008 14:26
Seveda ima pravico napisati kaj takega, prav tako pa imam jaz pravico napisati, da svojega psa ne bi pustila blizu takim ljudem. Ne vem, zakaj je zdaj tak cirkus. mamamia, tokrat se ne strinjam s tabo - če pes nima rodovnika, ni predstavnik svoje pasme. In ker ni predstavnik svoje pasme, mu lahko rečemo tudi mešanček. Če bi imela jaša psičko z rodovnikom oziroma če bi iskala psička z rodovnikom za paritev, bi to potekalo drugače. Ne bi napisala na kulinarični forum, da potrebuje psička nujno, hitro, čimprej. Vsekakor nisem imela namena povzročiti take panike :) Prosim, preberite si tole - http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1981.0. Upam, da boste na linku našli odgovore na vaša vprašanja v zvezi z mojimi posti. s0ncek*
4. apr 2008 14:27
jass je napisal/a: |
Morda pa Jaša rabi samčka, ker ima doma psičko te pasme in bi jo rada parila. In ima ta psička tudi rodovnik. In bi jo rada parila, ker naj bi samičke vsaj enkrat kotile? A je kdo pomislil še na to možnost??? jass |
4. apr 2008 14:36
Senka, filter imamo - tisto džezvico za kavo kuhat na prvi strani.
Jaz sem iz jašinega razburjenega pisanja razbrala samo to, da ji je "orng deklc dvignilo".
In ji ga je imelo zakaj, ker si verjetno v sanjah ni mislila, da lahko s takšnim nedolžnim vprašanjem izzove takšen napad.
Pa še nekaj - je Rimljanka na dopustu?
jasna
4. apr 2008 14:37
težko bi čivavo parila z kakšnim malo večjim psom,saj bi imela kar velike težave že med brejostjo in potem pri kotitvi,... mi imamo majhno mešanko in kaj drugega kot majhnega mešančka niti ne iščemo,sicer se pa naša razvajenka sama odloči,in največkrat samo jezno renči in vse snubce prežene,.... in če nekdo išče majhnega čivavčka za majhno čivavico res ni potrebno da se dugi razburjajo zaradi tega,....sploh če čivavčka za ponudit nimajo,....... kako je že tisto"le čevlje sodi naj,....." anaeva
4. apr 2008 14:58
mamamia,
"čistokrvni psički brez rodovnika" so v kinologiji tretirani kot "mešančki". To vem, ker sem pri izpolnjevanju obrazcev v pasji šoli za mojega čistokrvneža brez rodovnika v okence "pasma" pisala "mešanec". Kinologija pozna samo pse z rodovnikom in mešančke.
LP
Anja
Sporočilo je spremenil(a) anja27 dne 04. apr 2008 14:58:47
4. apr 2008 15:06
Zaradi čimmanjše količine vroče krvi predlagam, da se v postih na posameznih forumih čimbolj poskušamo držati teme, ki naj bi predstavljala vsebino foruma.
Preveliko forumov se zadnje čase razvija v povsem nezdrave in neprimerne debate.
Ko je jaša odpirala vprašanje, ni mislila nič slabega. Niti ni nikjer omenila, če ima rodovniško ali nerodovniško psičko, prav tako ne, kakšen naj bo samček. Jaša, upam, da se ti res nismo tako zamerile, da nas boš zapustila.
LP
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirin kruh s semeni
Malinini razpokančki