5. apr 2008 6:18
lipa prva,
prav si zapomnila, imam pečico sharp 898. Priznam, nisem prevelik fan kuhanja z mikrovalovi, pa ne zaradi škodljivosti, morda bolj zaradi moje starokopitnosti. Nekajkrat sem poskusil spečt krompir in sicer kombinacija mikrovalovi plus ( ne najdem znaka plus na tipkovnici ) vroči zrak, osnovna nastavitev je 270 W in vroč zrak, jaz sem poskusil tudi večje moči, vendar nikoli nisem bil prav zadovoljen z rezultatom, se je speklo, prihranek časa se mi ne zdi ne vem kaj. Poskusil sem tudi mikrovalovi in zgornji žar ( krompir in na njem piščančje bedro, ja, jaz imam rad krompir ), pa tudi nisem bil zadovoljen, kolk se spomnem je bil krompir napol surov, bedro pa skor črno po vrhu, pa musako.........
Nabavil sem tudi tri knjige o kuhanju v mikrovalovni pečici ( ko sem bil še zagret ) vmes me je pa minilo.
Da zaključim: mikrovalove uporabljam edino za odtajevanje ( če sem slučajno pozabil prej odtaliti normalno ). Pečico na vroč zrak uporabljam kot navadno pečico za vsa pečenja ( pravijo, da pečica na vroč zrak " izsuči " recimo pecivo, jaz tega nisem pogruntal, se mi zdi, da biskvit pride enak kot iz navadne pečice. Pravijo, da naj bi čas pečenja bil nekaj krajši, jaz tega nisem ugotovil, pri meni se peče enako časa, pa naj bi nastavljena temperatura bila nižja za nekaj stopinj, kar pri meni ni.
Pa še to: ta moja pečica kaže nastavljeno temperaturo, ne dejansko in se ne segreje tako hitro. Zaradi tega, ko pečem piškote ali biskvit, uro nastavim na 90 min in čakam da se pečica segreje, recimo 10 do 15 min in potem pečem šeljeni čas.
Pa še to 2: pri meni ( sem meril ) dejanska temperatura v pečici je nižja za cca 10-15 stopinj od nastavljene.
ezoj