9. apr 2008 11:11
Sama imam ****-tzuja, ki sem ga kupila pri vzrejiteljici. Videla sem oba starša, res pa je, da nima rodovnika, kar me pa sploh ne moti. Zanj sem plačala 300 EUR. Prepričana sem, da lahko tudi višavca dobite za manj denarja, sicer brez rodovnika, samo potrpežljivi morate biti in gledati oglase, predvsem na Bolhi.
Pred tem sem imela "čistokrvno" mešanko, ki sem jo vzela iz zavetišča. Bila je najboljše bitje pod soncem, vendar je po 8 letih hudo zbolela. Ko sem jo vozila k veterinarju in pasjemu psihiatru, so mi dopovedovali, da ima posledice zaradi več kot slabega življenja v mladosti. Dobila sem jo staro 2 leti v katastrofalnem stanju.
Ko je zbolela, sva se pol leta obe borili, vendar je moj razum končno sprevidel, da ji umetno daljšam življenje na njeno škodo in njeno trpljenje. Tako sem se poslovila od nje in po 4 letih se ponoči še vedno velikokrat zbudim, ker slišim njeno smrčanje. Rekla sem: Nikoli več nobeno žival v hišo! Vzdržala sem 3 leta. Odločila sem se za tega malega kosmatinca in se napačno odločila, da mu bom nudila vse, da ja ne bi imel kasneje kakšnih psihičnih težav. No, in sedaj jih bom kmalu imela sama, ker me nič ne uboga, ker je popolnoma gluh za kakršnoliki komando, ker počne samo tisto, kar se zdi njemu prav. Ja, ja, še telefonske pogovore imam omejene, ker tako laja, ko se pogovarjam, da seveda popustim jaz in še in še in še nešteto norčij iz vsakdanjega življenja. Trenutno ima neizmerno rad mojo pižamo in ko jo zjutraj slečem, si vzame zgornji del, zleze vanjo in hodi z njo po stanovanju, ničkolikokrat se prevrže z no, pa tudi zaspi v njej. Odločil se je tudi, da ne smem imeti nobenega gumba na posteljini in je potrgal vse gumbe, zato sem kupila vso novo posteljnino z zadrgo.
Ko je moj veterinar videl tega škrata, se je veselo nasmejal in rekel, da mi bo ta pa res dal vetra. Vedel je, da sem tudi prejšno psičko preveč razvajala. Ja, res me vsak dan nekaj čaka, ampak kljub vsemu, verjemite, da prav uživam v njegovih norčijah in pozabim biti huda!
Povedati pa sem hotela samo to, da je odvisno od nas samih kako si bomo žival vzgojili, pa če so mešančki, z rodovniki ali brez! Res prinesejo na svet svoje gene, vendar je (vsaj moj) takšen zaradi moje nevzgoje.
mestnac2