3. apr 2008 14:26
Ja, od vceraj zvecer se je nabralo kar nekaj sporocil, vseh seveda nisem brala, sem jih pa na hitro preletela.
Ne bom jih posebej komentirala, napisala bom samo nekaj mojih misli preden sem odsla spat.
Zmeraj sem bila zelo povezana z naravo, ljubezen do zivali mi je prirojena. Se nikoli nisem imela cistokrvnega pasemskega psa ali muce, se najmanj pa z rodovnikom. So me pa zivali zmeraj obkrozle. Zmeraj sem imela kakega posvojencka, psicko ali psa seveda mesanca, mucke, navadne domace. Ko sem zivela v hisi je bilo to mogoce. Zdaj ko zivim v stanovanju so moje moznosti omejene. Vsaka zival ni za notri. Sem pa posvojila macka brezdomca, ki pa so krasne zivali za notri. Resili smo ga driske, ima hrano, zavetje, ljubezen.
Ycrna
Irskega volcjega hrta, nikoli nebi strpala v stanovanje, ceprav je vseeno malo vecje kot 50m2.
Mi je pa zanimiv. Je pa tudi vitek pes in verjetno res ne poje tako zelo veliko.
Tako tudi nebi nikoli strpala S. Huskya v stanovanje, ceprav mi je silno vsec.
In se mnogo drugih mi je vsec, ki so za zunaj [a.malamut, avstralski o., skotski o.,afgan.]
Prav tako menim, da v stanovanje ne spadajo divje in eksoticne zivali, katerim je mesto zunaj. Prav smilijo se mi papige v majhnih kletkah, s priprzanimi krili, da ne nastevam drugih zivali. Svoboden kot ptica. Pes pa je vendar clovekov najboljsi prijatelj. Muce so ze zdavnaj udomacene.
So pa mesancki krasna bitja. Zal neprimerni za v stanovanje, ceprav bi rada kaksnega resila, pa se stalo me nebi. Moje stalisce je vedno bilo, da namesto da dajem veliko denarja za rodovniske pse raje vzamem mesanca, ki je mnogim ljudem odvec in jih odmetavajo ali pobijajo. So zelo lepi, s cudovitimi znacaji. Moja omejitev je zal stanovanje.
Psicke, ki so se znasi pri preprodajalcih pa bi bilo potrebno tudi cimprej resiti, saj cesto zivijo v nemogocih razmerah. Tudi ti psicki si zasluzijo topel dom in ljubeco roko. Je pa res, da ce pes ni primerno socioliziran, ne spada v vecjo skupnost ljudi.
Za zdaj se ne kupujemo pasa, vendar se za dalj casa poigravamo s to idejo. Se informiramo.
Fox terierji se mi zdijo najprimernejsi za stanovanje, so mi karakterno zelo vsec in nasploh.
Kratko dlaki Fox terier je moj favorit.
Zame pa ni pomemben rodovnik, ne potrebujem papirjev, z razstavljanjem se ne mislim ukvarjati, ceprav si rada ogledam kaksno razstavo, niti z vzrejo. Psa si zelim izkljucno kot druzinskega, rada imam zivali, in se z njim nebi nikoli postavljala. Pes pa mora biti primerno socializiran, da ne bo motil sosedov.
Ce bomo psa kupili bo to sigurno Fox terier, ceprav smo prej tudi navijali za Visavskega terierja.
Pa se vprasanje, [zgolj zaradi radovednosti] kako se v stanovanju obnesejo Angleski buldog, Bulterier, Yorkshirski terier [vsec je hcerki], pa Baset, pa Jazbecarji?
Lahko bi imela kar IWANINO ARKO
Potem bi vse vrste prezivele!!!!
Iwana
Sporočilo je spremenil(a) Iwana dne 03. apr 2008 14:35:06