8. maj 2008 14:05
Cara (draga) Marusa, če se česa zares ne smeš bati, so to italijanski vozniki. Res se veliko trobi, krši pravila, sploh na jugu, ampak ene lastnosti, ki je vseprisotna na naših cestah pa nimajo - agresije namreč. Večkrat ti bodo, v tebi žal neznanem jeziku tudi kaj izrekli, ampak bodo raje stopili na zavoro, kot da poškodujejo tebe in sebe, samo zaradi tega, ker imajo prednost in pravico. V Palermu nihče ne hodi čez cesto na prehodih, ob zeleni luči, ampak ko sem videla, kako je sivolasa signora s počasnim korakom, pri gostem prometu stopila na cesto, pri tem pa so se avtomobilisti lepo ustavili, sem si rekla, v naši lepi, pometeni Sloveniji bi jo že zdavnaj postrgali s ceste - kot pašteto namreč. Za Napoli pa nič ne rečem...
Tam zna biti pa huda. Za kogarkoli. Ampak, da misel strnem:"Nič hudega ne smeš pričakovati, promet kot promet, včasih "bremza", včasih "gas". Predvsem odpri oči, ušesa in srce in se boš imela izjemno lepo."
Plačevanje na avtocestah je lahko silno enostavno, imaš več izhodov, nekje so še živi ljudje v hišicah, nekje ti drobiž vrne avtomat, edino plačila s karticami se strogo izogibam. Sem "zarotni nikoli čipiran" paranoik. Tudi avto je bolje pustiti v varovani garaži. Ampak, saj sploh ne greš nekam v neznano, pusti strahove doma! Lepo potovanje vama želim, pa čim manjkrat naročita pizzo, so druge stvari veliko boljše. Barbara
barbara
Sporočilo je spremenil(a) sol 63 dne 08. maj 2008 14:08:05
Sporočilo je spremenil(a) sol 63 dne 08. maj 2008 20:34:01