5. feb 2009 15:06
Nekaj časa se nisem oglasila - če bo za koga še aktualno naj odgovorim na zgornja vprašanja.
Ally 82 - ta filter, ki sem ga jaz nabavila ni v obliki vrča, ker ima preveč tehnologije... Je taka lična zadeva višine ca 25 cm, ki lepo paše tudi na pult, ali pa v omarico pod umivalnik. Že dizajn je lep, kakovost očiščevanja pa glede na neodvisne raziskave vrhunska.
Zakaj prepušča kalcij in magnezij in te zadeve, nisem strokovnjak. Gre pa za reakcijo s stisnjenim ogljenim filtrom, ki to omogoča. Res je tudi to, da prepušča delce manjše od 2 mikrona. Te zadeve so potrdili strokovnjaki na NSF, tako da zaupam.
Kar se pa bakterij in virusov tiče pa jih uniči UV žarnica, ki jo v farmaciji že 30 let uporabljajo za dezinfekcijo.
Ko smo se odločali za nakup boljšega filtra mi je bilo nekaj stvari najbolj pomembnih - cena glede na vrednost izdelka, količina prečiščene vode z enim filtrnim vložkom - posledično to pomeni tudi nižjo ceno vzdrževanja na dolgi rok, kvaliteta očiščevanja trdih delcev in mikroorganizmov in pa certifikat, ki mu zaupam, glede na to, da je na trgu nešteto filtrov, za katere pravijo, kako dobri so, ko pa sem vprašala, kateri strokovni inštituti so jih odobrili, je pa vse tiho bilo.
Na sejmu Dom v Ljubljani pa mi je nek prodajalec dal le še potrditev, ko sem se zanimala, če pozna ta moj kupljeni filter, pa je rekel, da ga dobro pozna, ampak da tako kvalitetnega filtra sploh ne rabimo za domačo uporabo. S to izjavo mi je bilo vse jasno in sem bila še bolj vesela, da sem se prav odločila.
Lep dan!
Icey
Sporočilo je spremenil(a) Icey dne 05. feb 2009 15:06:55
Sporočilo je spremenil(a) Icey dne 05. feb 2009 15:07:47